a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  10 lecții la 10 ani MiSo

10 lecții la 10 ani MiSo

 

Am învățat care ne sunt limitele.

Ne-am rafinat stilul de design.

Am înțeles că echipa duce MiSo înainte.

Ne-am asumat greșelile.

Ne-am reinventat.

Am învățat să cerem ajutor.

Am crezut în visele noastre și am avut curaj.

Am dat mai departe prin acțiuni de voluntariat.

Am ținut pasul cu tehnologia și evoluția designului la nivel global.

Ne-am alăturat comunităților de profil pentru a educa publicul consumator.

 

După un deceniu de antreprenoriat putem afirma că este o muncă continuă să te menții printre cei mai apreciați arhitecți și designeri de interior din România. Credem că cea mai importantă lecție din acești 10 ani a fost să învățăm care ne sunt limitele, cum le trasăm și comunicăm în relația cu clienții și colaboratorii noștri. Nu este ușor să fii femeie în acest business, mai ales când ai de coordonat echipe formate 99% din bărbați. Culmea, echipa MiSo Architects la 10 ani este formată din 10 femei super talentate, arhitecți și designeri de interior.

La începuturile MiSo totul părea frumos, ideal, ne imaginam în ținute business coordonând echipe pe șantier. S-a dovedit a fi o etapă foarte provocatoare, dar oricât de greu ne-a fost, am mers înainte, cu idei tot mai multe și învățare continuă. Ce nu ne doboară, ne face mai puternici, nu?

Pe măsură ce am căpătat experiență, ne-am rafinat paleta de servicii și am rămas dedicate designului interior. Făcând ceea ce ne place a fost firesc să evoluăm continuu, să ne creăm parteneri de încredere și să adunăm în portofoliu proiecte tot mai spectaculoase. Vitrina magazinului Tudor Tailor de la Hilton a fost unul din primele noastre proiecte care și astăzi ne aduce zâmbetul pe buze. Atunci am simțit că facem cu adevărat ceva de impact, că pasiunea și viziunea noastră, munca depusă nopți la rând, va influența trecătorii din centrul Bucureștiului.

 

 

Deși în primii ani nu aveam know-how-ul necesar, după câteva implementări am putut trage și primele concluzii referitoare la buget, și am realizat că gestionarea acestuia este unul dintre cele mai importante taskuri ale proiectului. Am identificat câteva tipologii de proiecte putând astfel să evaluăm de la început un spațiu, încât să le oferim clienților noștri o viziune foarte clară asupra investiției lor. Astfel, acum, clienții noștri primesc încă din faza de ofertare un overview asupra investiției lor.

Așa că răspunsul la întrebarea “Ce buget aveți pentru această amenajare?” nu face parte din categoria “nice to have” ci mai degrabă “must have” înainte de a porni la drum alături de un client nou. Putem spune asta ferm la 10 ani de MiSo Architects. 

Suntem recunoscătoare pentru toți clienții minunați care au crezut în noi, ne-au susținut și ascultat, ne-au iertat când am greșit, ne-au mulțumit și au revenit cu proiecte noi. Datorită lor avem un portofoliu atât de variat și apreciat. Spațiile pe care ni le pun la dispoziție devin pânza noastră de canvas pe care o transformăm în “acasă” pentru fiecare dintre ei.

 

Duplex modern Bucuresti, gri antracit, scara metalica

 

Suntem recunoscătoare și pentru toți partenerii și colaboratorii fără de care nicio viziune a noastră nu ar putea fi implementată. Îî apreciem pe fiecare dintre ei că ne susțin și ne transformă conceptele în realitate. Este minunat să putem participa anual la târguri de profil și vizite în fabricile celor mai mari producători din domeniu, pentru a ține pasul cu noutățile. Suntem privilegiate că putem face asta an de an. Poziția noastră pe piața de design interior din România ne ajută să fim pe liste la cele mai cunoscute evenimente și concursuri de design și arhitectură, iar pentru asta muncim și ne perfecționăm continuu.

 

 

După 10 ani de experiență putem spune și că este în regulă să spui “Nu”. Atunci când bugetul nu reflectă pozele de inspirație de pe Pinterest, atunci când totul trebuie să fie gata în 3 luni dar trebuie să spargi toți pereții, atunci când ceramica nu s-a montat corect dar poate merge și așa. Orice compromis făcut se va întoarce înzecit și noi va trebui să fim acolo să reparăm. Am învățat că nu merită acest efort. Asumarea deciziilor este foarte importantă, indiferent că este sau nu ușor de făcut.

În pragul acestor 10 ani privim cu entuziasm către următorii 10, 20, 30. Ne dorim cât mai multe proiecte care să ne provoace imaginația și să ofere clienților noștri acel sentiment de apartenență, confort și siguranță. Să avem în continuare o echipă de nota 10 care să creadă în valorile noastre și în misiunea MiSo de a fi cel mai apreciat birou de design interior din România, să inspirăm prin munca noastră și generațiile mai tinere.