a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Archiproducts Design Awards 2022

Archiproducts Design Awards 2022

Unele obiecte de decor sunt mult mai mult decât aspectul lor – cele mai emblematice modele vin adesea cu o poveste bogată, unele dintre ele ocupând chiar un loc în istorie.

Suntem obișnuiți să ne căutăm inspirația în natură, în oamenii cu care lucrăm, dar și în cele mai cunoscute expoziții de design și arhitectură, la cele mai premiate branduri din întreaga lume. Participăm la târguri de profil și urmărim continua evoluție a producătorilor din domeniul designului interior.

În luna noiembrie, la Milano, s-au acordat premiile Archiproducts Design Awards 2022. Orașul este cunoscut la nivel mondial ca hub al artei, designului, modei și tehnologiei. Aici designul este exprimat printr-o multitudine de spații creative și zone expoziționale, o rețea densă de ateliere și colaborări cu artiști, designeri renumiți. 

În acest articol, am selectat 10 obiecte decorative care sunt pentru noi highlightul topului. Adăugarea unuia dintre aceste obiecte de design în interiorul tău poți crea un punct de contact cultural, o modalitate tangibilă de a-ți ancora decorul în curentul care l-a inspirat. Multe sunt investiții adevărate care își vor păstra valoarea pe toată durata de viață a pieței.

 

CIMENTO 

Masa modulară Fondamento și masa rotundă de dining Frari, ambele realizate în colaborare cu designerul Patricia Urquiola, au obținut premiul la categoria Design.

Cimento este un material unic, care utilizează peste 90% agregate minerale amestecate cu un liant de ciment, și care poate lua diferite forme, îmbracă diferite obiecte, materiale, capabil să surprindă atât prin aspect cât și prin ușurința de aplicare.

 

Image by archiproducts.com

Images by archiproducts.com

 

DITRE ITALIA

Fotoliul Vento, realizat în colaborare cu designerul sloven Nika Zupanc, a obținut premiul Archiproducts Design Awards tot în categoria Design.

În căutarea unei noi structuri de fotoliu minimalist, dar care, de asemenea, vorbește cu o voce puternică și nouă, acest design prinde viață prin duplicarea unei forme curbate și utilizarea aceluiași element ca scaun și spătar.‎ Este ca și cum ți-ai imagina două frunze purtate de o adiere de vară care, prin jocul lor fluctuant în aer, aterizează în sfârșit în living, luând forma unui fotoliu confortabil, dar foarte contemporan.‎ Selecția meticuloasă de țesături și culori de la Ditre Italia îmbunătățește designul cu o frumusețe neașteptată și o eleganță atemporală.‎

 

Images by archiproducts.com

 

CRISTINA RUBINETTERIE

Colecția Fractal realizată în colaborare cu designerul Soo K. Chan a obținut și ea premiul pentru Design la categoria produselor pentru baie.

Numele Fractal se referă la forma produsului – de prismă. Premiul a fost acordat pentru măiestria cu care sunt realizate produsele, fiind o adevărată provocare îmbinarea perfectă a muchiilor, cât și de calitatea excepțională a finisajelor de periere și lustruire.

 

Images by archiproducts.com

 

TREEMME

Watt este o serie de robinete pentru dușuri incorporate inspirată din lumea iluminatului. Treemme Rubinetterie în colaborare cu Studio Q-BIC a creat această colecție deosebită și a obținut la finele anului 2022 premiul Archiproducts Design Awards pentru Design / Baie. Caracteristica aparte a Watt o reprezintă robinetele ce pornesc și opresc apa, ajustând debitul, la fel ca la întrerupătoarele pentru iluminat. Colecția este realizată în întregime din alamă și poate fi comandată în mai multe finisaje.

Pentru inegalabilul design tehnologic și funcțional, Watt a primit deja și premiul Red Dot Design Award în anul 2021.

 

Images by archiproducts.com

 

BARAZZA

Funcționalitatea în bucătărie ia o nouă formă – o idee de design inovatoare pentru o colecție de cuptoare care atinge culmi încă neexplorate de rafinament și eleganță – asta înseamnă ICON Exclusive 1FEVEPN By Barazza ce a obținut premiul Archiproducts Design Awards în categoria Design / Bucătărie.

 

Images by archiproducts.com

 

CENTRSVET

Un corp de iluminat ce imită lumina soarelui, activează fotosinteza și sporește creșterea plantelor – FITO din colecția INFINITY, realizat de Centrsvet, a obținut pentru aceste caracteristici unice premiul de design Archiproducts Design Awards la categoria Corpuri de iluminat.

Designul rotativ al carcasei permite direcționarea luminii acolo unde este necesar și lumina poate fi controlată, de asemenea, și prin Bluetooth.

 

Images by archiproducts.com

 

CALEIDO

Colaborarea cu Massimo Iosa Ghini a dat naștere produsului Brasilia: un omagiu adus maestrului Niemeyer ale cărui clădiri reflectă utilizarea unor forme dinamice și curbe atât de senzuale încât mulți l-au văzut mai degrabă ca pe un sculptor decât ca pe un arhitect.‎ Codul stilistic al arhitectului Iosa Ghini se exprimă prin grafica sculpturală ce caracterizează și aceasta lucrare.‎ Realizată aproape în întregime din aluminiu, reciclabil la sfârșitul vieții, Brasilia oferă un suport pentru prosoape cu open bar și un carlig vertical, simplu sau dublu integrat.

 

Images by archiproducts.com

 

INKIOSTRO BIANCO

Colecția Groove creată de Inkiostro Bianco în colaborare cu Studio Lucchesedesign combină limbajul artei și al arhitecturii într-o serie de decorațiuni pe suport din lemn de mesteacăn. Cele două se combină creând un mediu funcțional, confortabil și armonios din punct de vedere estetic – suprafețele devin principalul element de mobilier. Colectia Groove a obținut premiul Archiproducts Design Award în categoria Design / Finisaje.

 

Images by archiproducts.com

 

BTICINO

Art D’Arnould este o propunere realizată în întregime manual, concepută pentru proiecte de design exclusiviste și compatibilă cu toate funcțiile de automatizare a locuinței.‎

O linie distinctă în care designul, materialul, finisajele și detaliile sunt total personalizabile, datorită unei echipe de lucru dedicate, ce poate răspunde nevoilor fiecărui proiect individual.

Art d’Arnould este realizată în Pont-en-Royans, Franța, unde arta prelucrării metalelor s-a transmis de secole și unde astăzi echipa Arnould își păstrează talentul, interpretând în același timp și estetica contemporană.‎ Colecția se caracterizează prin eleganță, capabilă să se adapteze oricărui interior, lasând arhitecților și designerilor de interior libertate maximă de creație. Motiv pentru care a obținut premiul Archiproducts Design Awards la categoria Design / Sisteme, Componente & Materiale.

 

Images by archiproducts.com

 

RAK CERAMICS

B-Materia rezultă atunci când piatra și marmura se combină. Un nou concept de design care se pretează atât în mediile tradiționale cât și în cele moderne, disponibil în 2 culori complementare. Durabile și versatile, plăcile cu aspect de piatra au un impact vizual deosebit. 

Colecția realizata de RAK Ceramics este inspirată de diverse tipuri de piatra din natura și este alegerea ideală pentru a crea o atmosfera primitoare, care se potrivește unui mediu sofisticat, oferind și o senzație de bine și relaxare. În cadrul ultimei editii Archiproducts Design Awards B-Materia a obținut premiul pentru Design în categoria Finisaje.

 

Images by archiproducts.com
Articol scris de Daniela Marinescu.