a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Așa cum ne tratăm la medic, șantierul are nevoie de arhitect

Așa cum ne tratăm la medic, șantierul are nevoie de arhitect

 

Pentru amatorii de design și bun gust, amenajarea locuinței poate reprezenta, de cele mai multe ori, o povară, mai ales dacă perfecțiunea detaliilor este un aspect necesar. Ca orice alt lucru pe care vrei să-l faci, însă nu știi foarte multe despre acesta, și realizarea designului de interior al apartamentului sau casei în care locuiești începe, desigur, cu o primă consultare a referințelor care îți vor forma o imagine clară despre ceea ce-ți dorești. 

De unde începi? Îți place roz și albastru, dar și portocaliu, însă toate combinate te înspăimântă puțin. Îți place și stilul Japandi, dar parcă ai vrea să ai și puțin din clasicul Italian. Te simți pierdut în miile de variante de finisaje, nu știi dacă să demolezi un perete sau dacă și unde trebuie să muți o priză. 

Huston, we have a problem!’ Însă cum ar fi ca toate aceste gânduri să fie preluate de altcineva, ca tu să poți în continuare visa la locuința mult dorită? Este momentul să apelezi la un architect de interior. Te va scăpa de toată povara pe care o poate crea un șantier cu toate etapele lui.

Noi credem că fiecare trebuie să facă ceea ce știe să facă bine, așa cum ne tratăm la medic, așa și amenajările au nevoie de cei care au învățat mulți ani pentru a înțelege toate aspectele estetice și funcționale necesare unui spațiu. 

 

Imagine proiect Sahara Noir 

 

Iată câteva dintre avantajele de care poți beneficia în colaborarea cu un arhitect de interior:

 

Expertiză profesională

Arhitecții de interior au cunoștințe specializate în designul spațiilor interioare și înțelegerea aspectelor tehnice legate de amenajare, astfel încât să poată oferi soluții personalizate și eficiente pentru nevoile tale. Cu experiența și cunoștințele lor, arhitecții de interior pot crea spații care nu doar arată bine, ci sunt și funcționale, confortabile și durabile pe termen lung. Astfel vei afla pe parcursul proiectului că fiecare priză din bucătărie are o poziție optimă în funcție de tipul de electrocasnic sau că există un triunghi funcțional care te va ajuta la buna funcționare a acesteia.

 

Creativitate și viziune

Aduc cu ei o viziune creativă și inovatoare, capabilă să transforme spațiul într-un mod care să reflecte personalitatea și stilul tău de viață. S-ar putea să pună în valoare anumite lucruri cu o sensibilitate și simbolistică aparte, care să devină esențiale pentru locuința ta și pentru felul în care te fac să te simți.

Imagine proiect Sahara Noir 

Optimizarea spațiului 

Ei pot să maximizeze spațiul disponibil și să-l utilizeze în mod inteligent, luând în considerare funcționalitatea, confortul și estetica. Dacă ai crezut că locuința ta este minusculă și că nu-ți vor încăpea niciodată uscătorul de rufe, dar și toate perechile de pantofi în același spațiu, ei bine, pune la încercare un architect de interior și cu siguranță vei avea o surpriză.

Imagine proiect Sahara Noir 

Acces la resurse și furnizori

Arhitecții de interior au adesea acces la o paletă largă de furnizori și resurse de înaltă calitate, ceea ce îți poate economisi timp și efort în căutarea materialelor și pieselor de mobilier potrivite. Alegerea unui furnizor poate fi o mare povară, mai ales când trebuie să faci o alegere dintr-o multitudine de posibilități. Un designer va ști cu siguranță ce trebuie să facă.

 

Gestionarea proiectului 

Ei pot gestiona întregul proces de amenajare, de la planificare și proiectare până la coordonarea lucrărilor și supervizarea execuției, asigurându-se că totul se desfășoară conform planului și bugetului stabilit. Cu toții am întâlnit acel meseriaș care se pricepe la toate, dar ne-a creat mai multe neplăceri decât ne-am fi dorit, însă un arhitect poate avea autoritatea necesară de a face dreptate.

Imagine proiect Sahara Noir 

Economisirea timpului și a stresului

Colaborarea cu un arhitect de interior poate fi mai puțin consumatoare de timp și mai puțin stresantă decât încercarea de a te descurca singur în amenajarea locuinței, deoarece aceștia se ocupă de toate aspectele legate de proiect.

Colaborarea cu un arhitect de interior poate transforma procesul de amenajare a locuinței într-o experiență plăcută și poate asigura obținerea unui rezultat final care să depășească așteptările tale.

 

Iată câteva testimoniale ale clienților noștri, care au fost dornici să împărtășească din experiența lor la MiSo:

 

MiSo: Ce te-a determinat să lucrezi împreună cu noi pentru realizarea amenajării spațiului tău?

C1: Am ales să apelez la voi datorită serviciilor complete / la cheie pe care le oferiti și a experienței în domeniu. Având un program foarte încărcat și un timp liber limitat, mi-am dorit ca implicarea mea să fie minimă, dar în același timp să am garanția unui rezultat pe masura așteptărilor.

C2: Am ales să lucrăm împreună pentru că am fost foarte plăcut impresionați de creativitatea și inspirația pe care o transmiteți. Am simțit că sunteți o echipă capabilă să înțeleagă nevoile noastre și să propună soluții care să se potrivească perfect stilului nostru. În plus, cred că a contat în alegere și faptul că am avut o chimie foarte bună și o familiaritate care ne-a ajutat să avem o colaborare extrem de deschisă de la bun început. Plus că vă urmăream de mult timp pe rețelele sociale 😉

 

MiSo: Care crezi că ar fi fost etapele în care nu te-ai fi descurcat? 

C1: Cu siguranță nu m-aș fi descurcat la fel de bine în alegerea corectă a culorilor, obiectelor, detaliilor și nici în transpunerea viziunii mele într-un spațiu atât de complet și armonios. De asemenea, gestionarea tuturor echipelor și furnizorilor implicați în proiect, este o sarcină extrem solicitantă, cu atât mai mult pentru cineva care nu este în domeniu. 

C2: Fără îndrumarea și creativitatea voastră, unele aspecte ale proiectului ar fi rămas nerezolvate sau nu ar fi fost abordate într-un mod atât de eficient. În plus, fără viziunea de ansamblu și tonul unitar pe care le-ați dat proiectului, în mod sigur amenajarea nu ar fi fost atât de armonioasă și spectaculoasă.

 

MiSo: Care este din punctul meu de vedere cel mai mare avantaj în a lucra cu un arhitect de interior?

C1: Timpul câștigat și nervii salvați sunt pentru mine sunt principalele avantaje.

C2:  Abilitatea voastră de a găsi soluții creative pentru problemele care au apărut pe parcurs a făcut întregul proces mult mai ușor. 

 

MiSo: Și în final, un subiect fierbinte: crezi că în viitor ai apela la inteligența artificială în locul unui arhitect pentru amenajarea interioarelor tale?

C1: Nu pot să dau un răspuns categoric, pentru că nu știu cum va evolua și ce sentimente îmi va putea transmite un design făcut de AI. Dar, la momentul de față, îmi place să cred că energia unui spațiu și transpunerea ei într-un design pot veni doar din mintea și sufletul unui om, așa că nu voi apela prea curând la această formă sau dacă voi apela va fi alături de un designer.

C2: Chiar dacă tehnologia avansează rapid, cred că valoarea adusă de creativitatea și intuiția umană este de neînlocuit în domeniul amenajării interioare. Deci, în mod cert, aș alege să lucrez cu un designer talentat și inspirat și nu cu inteligența artificială.

 

 

 

Articol scris de Diana Bădicu

Citește și articol: Cum ajungi de la moloz la lumânări parfumate PART 2