![](https://misoarchitects.ro/wp-content/uploads/2023/08/MiSo-Architects_-Instagrammable-walls-14.png)
Instagrammable walls – propuneri pentru call-urile de acasă
Cu toții am avut cel puțin o dată, un moment în care am stat să ne întrebăm cum arată fundalul în timpul unei ședințe online și ce impresie lasă acesta asupra personalității noastre. De ce? Indiferent dacă suntem o persoană publică sau nu, imaginea din spatele nostru ne reprezintă.
De câte ori ai avut un call de acasă și ți-ai pus problema fundalului din spatele tău? Nu trebuie să te mai simți limitat de efectul de tip blur sau de presetările platformelor de comunicare, pe care majoritatea dintre noi le bifăm ca soluție salvatoare.
Am pregătit pentru tine câteva opțiuni simple dar eficiente de amenajare interioară, pentru a crea un perete din casa ta cât mai ”instagramabil” și care, cel mai important, să îți reflecte stilul personal și creativitatea.
- Culoare solidă
În funcție de dimensiunea camerei, a iluminatului general și a stilului de amenajare, alegerea unei culori solide pentru un perete poate reprezenta o soluție curată, cu intervenții minime. În teorie, camerele mai mari pot suporta culori mai închise, în timp ce încăperile mai mici ar putea beneficia de nuanțe mai deschise pentru a crea iluzia de mai mult spațiu. Da și nu.
Îți recomandăm în schimb să alegi o culoare care se aliniază cu funcția camerei. Dormitoarele pot beneficia de culori calde și calmante, în timp ce biroul de acasă ar putea folosi o culoare care mărește concentrarea și productivitatea. Pornind de la noțiunea ”less is more”, poți opta pentru o culoare solidă cu sau fără elemente decorative, precum variantele din pozele de mai jos.
Imagini din proiectele MiSo Architects
Dacă propunerile de mai sus nu sunt suficient de îndrăznețe pentru tine, îți sugerăm câteva culori de accent pastelate care sunt în trend anul acesta: de la tonuri pământii cu o influență de teracotă, până la nuanțe de verde și albastru inspirate din natură.
Imagini din proiectele MiSo Architects
Nu uita:
– indiferent de culoarea aleasă profilele decorative se pot finisa în aceeași nuanță cu cea a peretelui;
– iluminatul joacă întotdeauna un rol important;
– pentru un perete complet uni poți opta pentru o ușă tip filomuro pregătită pentru finisare;
– pe o culoare solidă poți crea un perete de artă cu colaje de imagini, ilustrații sau fotografii pentru a oferi un impact vizual puternic.
- Materiale de accent
Pereții de cărămidă decorativă sunt la mare căutare datorită texturii lor și a varietății stilistice în care pot fi abordați. Îți sugerăm să îmbraci în cărămidă aparentă un perete întreg deoarece este un material extrem de versatil, care are capacitatea de a genera schimbări de efect într-o locuință. Mai jos îți prezentăm un proiect din portofoliul MiSo, care se află în curs de amenajare unde vedeta este întocmai cărămida aparentă. Pentru un accent suplimentar asupra texturii am ales să suplimentăm iluminatul tehnic cu câteva puncte de lumina decorativă. Am dorit să conturăm un efect cât mai relaxant, adăugând o canapea de țesătură oale, un covor din fibre naturale și în mod evident câteva plante supradimensionate.
Imagini din proiectele MiSo Architects
Plăcile ceramice rămân și ele o opțiune populară și versatilă. O colecție care ne-a atras atenția pentru un perete deosebit este Compatta de la CEDIT – o sinteză perfectă între măiestria tradițională și inovația tehnologică. Spre deosebire de plăcile clasice, acestea nu se limitează la bidimensionalitatea tipică a materialului ceramic. Regăsim elemente tridimensionale de diferite dimensiuni și forme, care pot fi compuse într-un mozaic sculptural pe perete. Rezultatul este profund, aspru și texturat, dar pe de altă parte îndulcit de jocuri de lumină și umbră.
Imagini Archiproduct
O soluție cu adevărat spectaculoasă pentru un perete ”instagamabil” este Tela, o țesătură metalică de cupru. Da, o țesătură metalică în diferite modele și finisaje:
- Bosco, caracterizat prin multiple nuanțe de verde;
- Aurora, o explozia de culori;
- Tundra, un amestec bogat de nuanțe naturale și pământii.
Imagini Archiproduct
- Perete verde
Dacă mai sus am discutat despre culori solide, aici ”peretele verde” ne îndreaptă către o altă direcție. Ne referim la un perete natural, din plante stabilizate sau aeriene, licheni și mușchi. Plantele stabilizate în general aduc natura în interiorul casei tale fără a necesita îngrijire constantă. Ele oferă un mod durabil și estetic de a decora spațiul. Prin alegerea acestor plante, nu doar contribui la un mediu mai sustenabil, ci creezi și un decor unic și atrăgător. Indiferent de stilul tău de design, plantele stabilizate adaugă un sentiment de autenticitate și frumusețe naturală în fiecare colț al locuinței tale.
Cum să integrezi plantele stabilizate în designul de interior? Creează o frumoasă oază verde pe un perete gol folosind plante stabilizate dispuse artistic. Aceasta poate deveni un punct focal al camerei tale. Îmbină plantele stabilizate cu oglinzi, tablouri sau alte elemente de design pentru a crea compoziții vizuale impresionante. Nu uita, verdele, nu înseamnă culoarea verde.
Imagini Archiproduct
- Pereți pictați
Pentru o amprentă personală și o tușă suplimentară de unicitate îți recomandăm să optezi pentru un perete personalizat. Acesta poate fi finisat printr-o vopsea decoartivă, pictat manual sau de un artist local.
Alegerea de a lucra cu un specialist indiferent de tehnică, te poate ajuta să obții rezultate impresionante și de calitate superioară pentru designul interior al casei tale.
Indiferent de tehnicile pe care le alegi, asigură-te că se potrivesc cu stilul și personalitatea ta. Experimentează cu diferite texturi, culori și modele pentru a crea un design de perete captivant și unic. Propunerile noastre redau intenția unui apus, realizat în tehnici diferite de artiști dar care surprind prin autenticitate.
Imagini din proiectele MiSo Architects
Pereți acustici
Pereții acustici pot aduce beneficii semnificative într-un spațiu, creând un mediu mai plăcut și funcțional. Acești pereții sunt construiți cu materiale poroase sau din suprafețe texturate care transformă energia sonoră în căldură, contribuind astfel la atenuarea zgomotelor. Materialele folosite pentru pereții acustici pot varia în funcție de necesități și preferințe. Acestea pot include materiale textile, plăci din fibră minerală, plăci din lemn perforat sau altele. Ceea ce nu știai probabil este că pereții acustici pot fi integrați în designul general al spațiului. Ei pot fi folosiți ca elemente decorative sau personalizați cu modele și culori pentru a se potrivi cu estetica dorită.
Imagini Archiproduct
O colecție interesantă inspirată din basme, de aici și numele Saga (scandinav – basm). Panoul include diferite forme din plută solidă și oferă noi posibilități de design interior creativ.
Imagine Archiproduct
Dacă propunerile noastre te-au inspirat în redecorarea locuinței, îți dorim spor la amenajare. Indiferent de elementele pe care le alegi, asigură-te că peretele “instagramabil” reflectă stilul personal și atmosfera pe care dorești să o transmiți.
Articol scris de Andreea Pascu.
Citește ultimul articol: Amenajarea apartamentelor de închiriat