a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Knocking on Doors
usi culisante sticla fumurie

Knocking on Doors

Când vine vorba de designul interior al unei case, așa cum ne place să spunem, fiecare detaliu contează. Ușile au un impact semnificativ asupra aspectului și atmosferei generale a unei încăperi. Așadar, în acest articol, vom explora diferite tipologii de uși, avantajele lor și modurile în care le poți integra în designul casei tale.

Ușile Pivotante

Ușile pivotante au devenit tot mai populare în ultimii ani, datorită aspectului lor elegant și funcționalității remarcabile. Aceste uși oferă mult mai mult decât o cale de a intra sau ieși dintr-o încăpere – ele pot schimba complet atmosfera unui spațiu și pot oferi numeroase beneficii practice. Haide să le discutăm.

În primul rând, ce sunt ușile pivotante?

Ușile pivotante sunt, în esență, uși care se rotesc în jurul unui ax vertical, în loc să se deschidă tradițional spre interior sau spre exterior, ca majoritatea ușilor. Aceste uși pot avea un aspect uimitor, deoarece se simt elegante și contemporane, adăugând o notă de sofisticare oricărui spațiu. Ele pot fi folosite în diferite spații, de la intrări principale în case până la intrări în birouri sau chiar camere de baie.

Imagini Lualdi

 

De ce ne plac ușile pivotante?

Ușile pivotante sunt adesea asociate cu un design de înaltă calitate și cu un aspect modern. Adaugă o notă de eleganță și rafinament oricărui spațiu. Datorită mecanismului lor de pivotare, acest tip de uși pot fi mai ușor de deschis și închis, fără a necesita eforturi mari. Ele pot fi, de asemenea, echipate cu sisteme de închidere automată sau accesoriile potrivite pentru a facilita utilizarea.

Cum poți integra ușile pivotante în designul casei?

Intrarea principală: O ușă pivotantă la intrarea principală a casei creează o primă impresie puternică și adaugă un plus de valoare estetică.

Imagini Frits Jurgens

 

Divizarea spațiului: Poți utiliza uși pivotante pentru a separa spațiile interioare, precum bucătăria de zona de living, sau camera de zi de terasa exterioară.

Imagine Barausse

 

Baie: Ușile pivotante aduc un element luxos în decorul băilor și în același timp economisesc spațiu, datorită deschiderii lor inovatoare, care nu necesită mult spațiu ca cea tradițională.

Imagine Barausse

Ușile Bifold

Când vine vorba de optimizarea spațiului și adăugarea unui plus de bon goût în interiorul sau exteriorul casei, ușile bifold (uși pliante) sunt o alegere excelentă. Aceste uși au câștigat popularitate datorită designului lor versatil și funcționalității remarcabile.

Imagine Barausse

 

Ce sunt ușile bifold?

Ușile bifold sunt uși care se pliază în multiple segmente atunci când sunt deschise, creând astfel un open space considerabil. Cu ajutorul unor mecanisme de glisare și pliere, ușile bifold oferă o modalitate eficientă de a deschide sau închide spațiile și de a crea o conexiune fluidă între interior și exterior.

Cum poți integra ușile bifold în designul casei?

Terase și grădini: Ușile bifold sunt perfecte pentru a crea o conexiune senzorială între interior și exterior. Deschizând complet ușile, transformăm spațiul interior într-o extensie a grădinii sau terasei.

Imagini Spaces Solar Lux

 

Camere interioare: În interior, ușile bifold pot separa spațiile, permițând flexibilitate în organizarea camerei. De exemplu, le putem utiliza pentru a separa zona de living de cea de dining, sau spațiul de dormit de zona de dressing.

Imagini Rimadesio

 

Spații comerciale: Ușile bifold sunt folosite de asemena din ce în ce mai mult în spațiile comerciale, precum cafenele sau restaurante, pentru a crea spații versatile și atrăgătoare pentru clienți.

Imagini Spaces Solar Lux

 

Uși glisante

Din categoria ușilor glisante am vrea să subliniem două tipologii care ne încântă de fiecare dată și anume ușile glisante in perete sau pocket doors și ușile glisante pe perete cu sistem ascuns.

Ce sunt ușile glisante în perete (pocket doors)?

Ușile glisante în perete sunt un tip special de uși integrate în perete și pot fi glisate într-un spațiu ascuns, cunoscut sub denumirea de “pocket“. Acestea sunt montate pe un sistem de șine și roți ce permit deschiderea și închiderea lor într-un spațiu de perete special conceput. Atunci când sunt închise, ușile glisante în perete se încadrează perfect în acesta, fiind complet ascunse.

Imagini ADL Design

 

Cum funcționează ușile glisante în perete?

Ușile glisante în perete funcționează pe baza unui sistem de șine și roți. Acest sistem este integrat în structura peretelui și permite ușii să se deplaseze ușor înainte și înapoi. Ușile pot fi acționate manual sau cu ajutorul unui mecanism automatizat, cum ar fi un motor electric sau un sistem de glisare pe bază de telecomandă.

Imagini Archiproducts

 

Sunt ideale pentru dormitoare, deoarece economisesc spațiu și oferă un aspect curat și ordonat. Ne place să utilizăm această tipologie de uși pentru a separa dressingurile sau băile de zona de dormit.

Această tipologie de uși glisante reprezintă o variantă de design atât pentru panourile simple, cât și pentru cele duble. Acest lucru permite ca ușa să se potrivească complet în buzunarul adânc și să asigure o capacitate maximă de trecere. În ceea ce privește alegerea materialelor este foarte personalizabilă, de la foaia de ușă clasică, la sticlă, lemn sau rășină.

Imagine ADL Design

 

Pe de altă parte, ușile cu sistem de glisare pe perete beneficiază de o tehnologie invizibilă și creează un efect remarcabil de ușor. Acest sistem combină cu eleganță o ușă glisantă și o șină telescopica proiectate pentru a fi montate direct pe perete. Rezultatul final pe care îl observăm este o suprafață care pare să se sprijine grațios pe perete.

Imagini Lualdi

 

Ușile Filomuro

Tipologia ușilor Filomuro reprezintă o tehnologie inovatoare de design interior care aduce un nivel incredibil de eleganță și modernitate într-o încăpere.

Termenul “Filomuro” provine din limba italiană și se traduce literalmente ca “fir pe perete“. Acest nume este foarte potrivit, deoarece aceste uși sunt caracterizate de faptul că se integrează perfect în perete, fără a lăsa nicio urmă sau proeminență. Această integrare perfectă se datorează faptului că ușile Filomuro sunt construite astfel încât să fie aliniate cu peretele, fără mânere sau ornamente suplimentare care să distrugă linia fină a peretelui.

Imagini Albed

 

De ce ne plac ușile filomuro?

Unul dintre principalele avantaje ale ușilor Filomuro este eleganța lor discretă. Aceste uși nu sunt doar niște elemente funcționale ale designului interior; ele sunt adevărate opere de artă. Suprafața netedă și fără cusur se potrivește perfect cu pereții, creând o imagine unitară și minimalistă. Vezi cum le-am integrat în proiectul Blue Velvet.

O altă caracteristică remarcabilă a ușilor Filomuro este versatilitatea lor. Acestea pot fi personalizate în funcție de preferințele individuale ale proprietarului sau de designul general al spațiului. Pot fi alese diferite finisaje, culori și texturi pentru a se potrivi perfect cu estetica existentă. De asemenea, pot fi încorporate mânere discrete sau sisteme de închidere silențioasă pentru o funcționalitate și mai avansată.

Imagini Albed

Ușile Tehnice de Vizitare: Eclisse Synthesis Tech – Eficiență și Eleganță

Atunci când vine vorba de acces la spațiile ascunse sau la instalații importante din interiorul unei clădiri, ușile tehnice de vizitare joacă un rol crucial. Aceste uși, proiectate pentru a oferi acces ușor și securizat la zonele de serviciu, instalații sau depozitări, trebuie să îmbine eficiența cu estetica. Chiar dacă ușile tehnice de vizitare au un scop predominant funcțional, ele nu trebuie să fie excluse din considerațiile estetice. Un exemplu notabil în această categorie este modelul Eclisse Synthesis Tech, o soluție excelentă pentru nevoile de acces în spații tehnice sau de stocare.

Imagini Archiproducts

 

Un aspect notabil al Eclisse Synthesis Tech este versatilitatea produsului. Acesta este disponibil în diferite dimensiuni și finisaje, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă largă de aplicații, indiferent dacă este folosit într-o locuință rezidențială, într-un birou sau într-un spațiu industrial.

Alegerea mânerelor și finisajelor pentru ușile de interior joacă un rol crucial în definirea aspectului și caracterului unei încăperi. Acestea pot adăuga textură, culoare și personalitate spațiului, făcând fiecare ușă de interior o parte distinctă a designului interior al casei.

Ne bucurăm, așadar, că designul interior contemporan ne-a adus numeroase inovații estetice și funcționale și sperăm că ți-am stârnit curiozitatea. Mai departe, “sky is the limit“.

 

Articol scris de Andreea Pascu.
Citește ultimul articol: Stilul Japandi – un hotar către liniștea interioară