a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Lucruri pe care merită să le ai în casă la 30 de ani

Lucruri pe care merită să le ai în casă la 30 de ani

La 30 de ani, mulți dintre noi ne regăsim în acea zonă ambiguă dintre “corpul și viața mea sunt aici, dar spiritul meu a rămas prins în decada anterioară”. 

Cu toate acestea, maturizarea nu exceptează pe nimeni, iar o bună parte din acest proces constă în a face alegeri financiare informate, asumate și raționale. 

Un loc fruntaș ca importanță, în acest sens, este ocupat de investițiile în locuința personală. Acestea se traduc în alegeri care ne pot influența semnificativ modul de trai. Din acest motiv, considerăm că este foarte important să înțelegem care sunt acele obiecte care justifică un cost mai ridicat, oferind la schimb garanția unui funcționar fără cusur, care îmbogățește, în adevăratul sens, calitatea vieții. 

Intrarea oficială în a treia decadă a vieții nu înseamnă neapărat că veniturile se vor înmulți exponențial, așa cum, de cele mai multe ori, nu se întâmplă nici la douăzeci și ceva de ani. De asemena, aceasta perioadă a vieții nu înseamnă neapărat că e imposibil să îți infuzezi locuința cu gusturile personale într-un mod financiar responsabil. De la creșterea calității unor cearșafuri de pat, până la înlocuirea sticlelor de coca-cola cu niște vaze adevărate, sunt multe metode în care îți poți înfrumuseța locuința, fără să devii dator la bancă. 

Considerăm însă că anumite piese sunt, indiferent de categoria de preț, obiecte importante, unde calitatea trebuie să primeze, pentru că ele fac o diferență reală în viața noastră de zi cu zi. Suntem de părere că deseori, calitatea nu este strâns legată de un preț piperat. Așadar, ne propunem să aruncăm o privire asupra unor elemente a căror calitate ar trebui să primeze în casa unui tânăr adult responsabil.

O saltea de calitate

Pe măsură ce ne maturizăm, devenim din ce în ce mai conștienți de importanța unei vieți echilibrate, care are la bază un somn sănătos și odihnitor. Salteaua este, din multe puncte de vedere, cea mai importantă piesă de mobilier, pe care ne petrecem cca o treime din viață. 

Imagine Gustav Living

 

Iată câteva elemente cheie la care merită să ne uităm atunci când alegem o saltea:

 • Suport adecvat – asigură alinierea corectă a vertebrelor, oferind suport în mai multe poziții uzuale de somn;
 • Durabilitate – o saltea bună este făcută să reziste și să nu își piardă proprietățile în timp;
 • Materiale de calitate – precum spuma cu memorie, textile antialergice, latex și arcuri innerspring;
 • Izolarea mișcării – este o calitate care limitează deformările locale datorate mișcării, asigurând unui cuplu un somn odihnitor.

 

Spații de depozitare bine gândite

Aceasta perioadă a vieții poate fi pentru multi un timp în care agonisim destul de multe obiecte de care avem nevoie în mai mică sau mai mare măsură. Toate aceste obiecte au însă nevoie de un spațiu de depozitare adecvat. În opinia noastră, nimic nu strică mai tare imaginea și chiar functionalitatea unui spațiu, decât lucruri îndosite în colțuri la intamplare. 

dormitor studio

Imagine Proiect Rainforest 

 

Încurajăm alegerea unor soluții custom de depozitare, care să acopere maximul de spațiu disponibil dintr-o încăpere. Pentru aceia dintre noi care nu reușesc să se descotorosească de lucruri și să ducă un trai minimalist, niciodată nu este prea multă depozitare. 

Dacă optezi pentru soluții din comerț, sistemele modulare îți oferă un grad rezonabil de depozitare, la un preț accesibil. În plus, acestea pot fi suplimentate cu o gama largă de accesorii ce permit organizarea tuturor suprafețelor disponibile (orizontale sau verticale).

 

dormitor copii

Imagine Proiect Reverie

O canapea confortabilă și frumoasă

Canapeaua este obiectul pe care petrecem cea mai mare parte din timpul liber, atunci când nu dormim. Astfel, are sens să investim într-o variantă calitativă. Nu mai puțin importantă însă este estetica sa, deoarece în majoritatea locuințelor, canapeaua ocupă o poziție centrală, este locul care aduce împreună prietenii și familia, care poartă cele mai frumoase momente, cu alte cuvinte, inima casei. 

Living room minimalist, alb

Imagine Proiect White Peony 

Elementele cheie care compun o canapea de calitate sunt: 

 • Confortul – o canapea confortabilă oferă suport adecvat și îți permite să stai ore in sir, fără sa doara nimic. 
 • Funcționalitate – o canapea de calitate trebuie să raspunda nevoilor tale si ale spațiului în care este amplasată, ocupând nici mai mult nici mai puțin spațiu decât este necesar, astfel încât să nu te împiedici de ea. 
 • Estetică – Așa cum am spus mai sus, canapeaua este inima casei și este important să arate bine, raportat la amenajarea generală. Ea poate fi complementară unui spațiu sau, de ce nu, poate fi un accent cu personalitate.
 • Durabilitate – Cu alte cuvinte, să nu se strice după câteva utilizări, să-și păstreze forma și structura mai mulți ani, să permită soluții facile de curățare și întreținere.

Canapea deschisa la culoare intr-un living spatios si luminos

Imagine Proiect Reverie

Draperii și perdele potrivite spațiului tău

Există nenumărate variante de customizare pentru acestea, adecvate oricărui tip de buget, însă câteva aspecte importante, ce merită urmărite atunci când alegem perdele și draperii, sunt următoarele: 

 • Întotdeauna agață-le pe tavan, prin sine, sau, dacă spațiul nu permite, cât mai sus posibil;
 • Alege lungimea maximă pentru camera ta; lungimile nehotărâte doar fragmentează spațiul și îl fac să pară neîngrijit și neterminat, în timp ce o lungime “floor to ceiling” adaugă zveltețe, înălțime și leagă armonios elementele dintr-o cameră.
 • Completează-le cu o draperie dintr-un material de calitate, deoarece filtrarea sau obturarea luminii reprezintă o calitate importantă de care te vei bucura în viața de zi cu zi. Poți opta pentru căptușeli dim-out sau black-out, însă chiar și în absența lor, o draperie va diminua lumina și va asigura o atmosferă îmbietoare și plăcută în cameră.
 • Cele mai la îndemână materiale pentru care există numeroase opțiuni adecvate oricărui prag de preț sunt perdelele de voal alb și draperiile din catifea, de variate culori. Această combinație cu siguranță va arăta la fel de bine și peste ani de zile.

Imagine Proiect Nightfall

Soluții sau obiecte de iluminat 

Iluminatul artificial este un aspect foarte important în orice spațiu, deoarece este unul dintre principalii factori care determină starea de spirit a acestuia. Notabilă cu precădere este posibilitatea creării unor scenarii de iluminat; adică iluminat general, de accent și de ambianță.

Dacă bugetul permite, recomandăm întotdeauna colaborarea cu un profesionist care înțelege necesitățile de iluminat ale unui spațiu și să îți proiecteze o schemă funcțională și versatilă. Este ideal scenariul în care putem apela la sisteme de iluminat tehnic, precum spoturi sau șine cu spoturi, corpuri decorative de accent, precum pendante sau aplice, și iluminat local, de ambianță, precum benzi LED, veioze și lampadare.

Imagine Proiect Étoile

 

Dacă însă ai anumite constrângeri care te împiedică să implementezi această gamă completă de produse, intervenții mici pot avea un efect foarte mare. De pildă, pentru a asigura funcționarea unui obiect de mobilier cu bandă LED integrată, procesul este unul minim invaziv, un simplu cablu LED tras dintr-o priză alăturată poate fi suficient.

De asemenea, un lampadar frumos este o soluție la îndemână pentru a crea ambianța într-un spațiu, la fel și veiozele, amplasate pe noptiere sau comode. Dacă îți dorești o aplică pe perete, dar nu ai racordul electric necesar tras și nu poți face această modificare din diverse motive, există soluții de iluminat de perete care funcționează ca o veioză și se conectează direct la priză.

Electrocasnice

Puțini pot contesta utilitatea unui electrocasnic de calitate; nu sugerăm să cheltuiești o avere pe acestea, ci doar să faci un research atent înainte de orice achiziție, deoarece produse de calitate apar constant pentru toate buzunarele.

În mod particular, vrem să subliniem importanța mașinii de spălat vase, care, în funcție de numărul de locuitori din casă, deci de cantitatea de vase acumulate în chiuvetă, poate să-ți salveze zeci de minute în fiecare zi.

Nu mai puțin important este un uscător de rufe, care poate fi de sine stătător, dacă spațiul permite, sau incorporat într-o mașină de spălat cu funcție de uscare. Eliberarea spațiului de uscătoarele clasice este neprețuită în opinia noastră; la fel și abilitatea de a avea rufe curate și uscate în doar câteva ore, spre deosebire de timpul de uscare naturală, când, să recunoaștem, rufele pot zăcea pe sârmă 5-7 zile lucrătoare, colectând praf, dacă sunt pe balcon, sau ocupând spațiu, dacă sunt în interior.

Pentru toate acestea, este important să alegi o variantă cât mai eficientă din punct de vedere energetic, deoarece îți poate economisi mulți bani în exploatare.

Imagini din proiectele Rainforest și Marsala

Lenjerii de calitate

Nu putem vorbi despre un somn sănătos și odihnitor fără să ne gândim la perne, pături și lenjerii. În acest sens, o pilotă tip 4 anotimpuri rezolvă problema confortului pe aproape orice tip de temperatură, în timp ce o pernă de calitate, din puf de gâscă sau spumă cu memorie, sau orice altceva funcționează pentru tine (încurajăm testarea), îți va menține spatele într-o poziție corectă și te va scuti de durerile cervicale.

Toate acestea presupun și o lenjerie, pe care o preferăm din bumbac sau opțiuni mai dichisite. Este important să măsori pernele înainte să cumperi o lenjerie și să te asiguri că atât pătură, cât și husa, sunt cât se poate de late, preferabil mult mai late decât patul tău. De exemplu, dacă ai un pat de 140 cm lățime, o pătură de 200 cm lățime va atârna elegant pe laterale, asigurând un aspect elegant și îngrijit cu minim de efort. În plus, o pătură lată îți oferă siguranța că nu vei rămâne descoperit în timpul nopții, în cazul în care o împarți cu cineva.

Imagine Proiect Étoile

 

Dacă ești nesigur, alege lenjerii albe sau în culori foarte deschise și ține imprimeurile la minimum, ca să îți păstrezi dormitorul arătând ordonat, curat și întotdeauna în trend.

Este ideal să avem mai mult de două perne, dacă este posibil: două pe care dormim, două mari pentru suport și 1-2 pernuțe decorative. Există foarte multe variante în comerț care adaugă o pată de culoare sau o notă de interes, sub 100 de lei.

Ar fi bine să ai în casă cel puțin 3 seturi de lenjerie: unul curent, unul de rezervă și unul pentru oaspeți, și cel puțin 2 seturi de perne și pilote în caz de oaspeți.

 

Filtru de apă

Sistemele de filtrare a apei pot fi de mai multe feluri, cu filtre de carbon, cu osmoză inversă, purificator UV sau ceramice. Toate acestea îmbunătățesc calitatea apei potabile și te scutesc de căratul anevoios al sticlelor. De asemenea, îți reduc consumul de plastic și sunt prietenoase cu mediul.

O opțiune bună ca buget, dar la fel de utilă, este o simplă cană filtrantă.

Acestea fiind spuse, investițiile în produse funcționale și de calitate pot crește semnificativ stilul de viață, combinând confortul, funcționalitatea și valoarea de lungă durată. Alegând cu atenție aceste obiecte, te vei asigura că noua ta locuință este mai plăcută, prietenoasă și personalizată nevoilor tale, fără să depășească bugetul.

Articol scris de Ella Solon.
Citește ultimul articol: Magia Crăciunului