a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Magia Crăciunului: Idei și inspirație

Magia Crăciunului: Idei și inspirație

Pregătirea și decorarea casei de Crăciun reprezintă unul dintre cele mai așteptate și îndrăgite momente ale sezonului festiv.  În această perioadă magică, casa devine un colț al bucuriei, iar modul în care o înfrumusețăm aduce cu sine o atmosferă de basm.

De la alegerea bradului perfect, la ornamentele și luminițele diafane care îl împodobesc, de la aranjamentele de masă festive, la ghirlandele ce înfrumusețează ferestrele, fiecare detaliu este o ocazie de a petrece timp alături de persoanele dragi și de a crea amintiri.

În acest articol, ne propunem să explorăm câteva diferite aspecte ale pregătirilor și decorării de Crăciun. Venim cu câteva sfaturi și idei pentru a crea un mediu festiv și memorabil în fiecare colțișor al casei tale. 

Vrem să te îndemnăm să îți imaginezi casa ta ca o pânză goală, unde fiecare poate să-și exprime creativitatea și să-și reflecte personalitatea prin decorul de Crăciun.

Imagini thefeelings_mx and thefeelings_mx 

Minimalist

Pentru a adăuga o notă de rafinament și liniște, putem adopta un stil minimalist, însă plin de eleganță. Hai să discutăm câteva idei:

Culorile neutre și pale reprezintă alegerea perfectă pentru un decor liniștit și elegant. Optează pentru nuanțe precum alb, crem, gri deschis sau argintiu, oferind astfel un fundal versatil pentru decorul de Crăciun. Aceste culori nu numai că emană o atmosferă relaxantă, dar reprezintă și o bază sigură când nu ești convins în privința combinațiilor cromatice.

Imagini Pinterest and Kaitlynmckay

 

Integrarea elementelor naturale în decorul de Crăciun poate aduce o notă de prospețime și o estetică simplă și autentică. Crenguțe și conuri de brad sau ramuri de eucalipt sunt alegeri excelente pentru a aduce natura înăuntru și pentru a completa atmosfera festivă.

Evită ornamentele prea complexe sau aglomerate pentru a menține un stil minimalist și clar în decorul de Crăciun. Poți opta pentru linii simple, curate atunci când alegi decorurile, precum globuri monocrome sau cu modele naturale.

Imagini Pinterest

Elemente naturale, cum ar fi crenguțe de brad, conuri de brad sau ramuri de eucalipt, pot fi integrate în decor pentru a aduce o notă de prospețime și a oferi o estetică simplă și naturală.

Evită ornamentele prea complexe sau aglomerate. Optează pentru linii simple și clare în alegerea decorurilor, cum ar fi globurile monocrome sau cu modele simple. Decorurile minimaliste pot avea forme geometrice, cum ar fi mingi cu aspect modern sau stelute simple.

 

Monocromatic

În decorul monocromatic de Crăciun, alegerea unei culori principale este fundamentul întregului concept. Acestă culoare devine punctul focal al întregului decor, iar nuanțele diferite sau tonurile apropiate ale aceleiași culori sunt utilizate pentru a adăuga profunzime și varietate, menținând totuși coeziunea tematică. Această abordare oferă un aspect uniform și armonios în întreaga încăpere sau în întreaga casă, creând o atmosferă elegantă și plăcută.

Imagini Shelterness and ChristimasDay

 

Unul dintre marile avantaje ale decorului monocromatic constă în versatilitatea sa. Poți să alegi orice culoare preferată sau să te adaptazi paleta de culori a camerei, făcându-l astfel potrivit pentru orice stil de design interior. Indiferent dacă preferi nuanțe pastelate pentru un aspect mai delicat, culori vibrante pentru un impact puternic, sau tonuri neutre pentru o eleganță subtilă, decorul monocromatic poate fi ajustat pentru a se potrivi preferințelor și personalității dvs. Este o modalitate creativă și flexibilă de a aduce atmosfera festivă în casă într-un mod cu adevărat personalizat.

Imagini Pinterest

 

Extinderea temei monocromatice în întreaga casă adaugă coerență și unicitate decorului tău de Crăciun. Iată cum poți integra această temă în diferite zone ale locuinței tale:

În living sau în zona de relaxare, alege perne și pături în aceeași paletă monocromatică. Aceste elemente adaugă confort și continuă tema Crăciunului în fiecare colț al camerei.

În zona de luat masa, utilizează vase, servetele și tacâmuri în nuanțele alese. Un centru de masă sau decorul mesei pot completa perfect tema monocromatică și pot adăuga o notă festivă la mesele de sărbători.

Adaugă decorațiuni pe pereți, cum ar fi tablouri, ghirlande sau elemente decorative, în culorile alese. Acest lucru creează o atmosferă festivă în întreaga cameră.

Eco Friendly

Avem tendința de a vedea ceva drăguț și să ne dorim imediat să îl cumpărăm. Înainte de a face mai multe cumpărături, poate ar fi bine să ne uităm în cutia (sau cutiile) pe care am scris cu marker negru “decorațiuni de Crăciun” și să vedem dacă avem destule.

Toate podoabele și cadourile pentru cei dragi pot ajunge la o sumă considerabilă, e esențial de menționat și varianta DIY pentru un ambient festiv și sustenabil. Asta înseamnă decorațiuni reciclabile sau upcycled. Se pot crea decoruri superbe din hârtie, carton sau orice alte materiale de prin casă. Optează pentru ghirlande și coronițe realizate din materiale naturale, cum ar fi ramuri de brad, frunze uscate, conuri de brad, ghinde sau alte elemente găsite în natură.

În locul bradului tradițional tăiat, poți opta pentru un brad replantabil sau chiar pentru un brad artificial, care poate fi reutilizat în anii viitori. Dar să te gândești responsabil și să iei în considerare toate aspectele implicate.

Imagini Pinterest, JacquelynClarck and Farmlocations

Imagini Pinterest and PufikHomes

 

Decorul de Crăciun este o parte esențială a acestei sărbători magice. Indiferent de stilul pe care îl alegi, fie că este minimalist, monocromatic, eco-friendly sau un altul, decorarea casei aduce bucurie, căldură și atmosferă festivă în locuința ta.

Exprimă-ți creativitatea așa cum simți. Fie că optezi pentru un decor modern, clasic, vintage sau eclectic, important este să reflecte personalitatea ta și să aducă acea atmosferă specială în jurul tău și a celor dragi ție. Crăciunul este despre bucurie, iubire și conexiune.

 

Articol scris de Cătălina Iliescu.
Citește ultimul articol: Clustering – trendul anti minimalist