a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  O simfonie a naturii și inovației – Premiile Archiproducts 2023

O simfonie a naturii și inovației – Premiile Archiproducts 2023

Archiproducts Design Awards 2023 a adus în prim-plan o armonie între natură și inovație, celebrând esența Terra – casa în care trăim în fiecare zi. Premiile au recunoscut proiecte și produse care nu doar îmbrățișează, ci și subliniază importanța unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător. Este un trend tot mai persistent în ultimii ani ce ne îndeamnă să fim responsabili cu tot ce există în jurul nostru.

Și, cum ne place să ne luăm inspirația din tot ce este nou, expoziții internaționale și evenimente ale celor mai apreciați designeri din întreaga lume, am făcut și anul acesta un rezumat și o selecție din multitudinea de produse premiate la Milano la finalul anului trecut. Punctele cheie ale selecției Archiproducts 2023 au fost:

  • Conexiunea cu Pământul

Spațiul expozițional creat anul trecut de participanții și câștigătorii acestui premiu ne poartă printr-un traseu de “conexiune cu pământul“, generând o senzație de confort și relaxare. Este un spațiu în care natura devine sursă de inspirație pentru alegerea culorilor și materialelor, reflectând o abordare caracterizată de conștientizare și respect pentru mediul înconjurător.

  • Viziune inspirată de natură

Un vizual inspirat de degradeurile naturale ne îmbie într-o dimensiune coerentă și materială. Culorile și texturile delicate, în nuanțe de teracotă, nisip și argilă, îmbracă spațiul într-o paletă armonioasă, aducând acel sentiment familiar și autentic specific casei noastre comune – Pământul.

  • Lumină, texturi și o experiență senzorială

Luminile calde, materialele naturale și experimentale intensifică legătura simțită cu pământul. O lună mare suspendată devine element central într-un spațiu instalativ, recreând senzația că te afli în centrul universului. Senzația oferită de aceste proiecte expuse este atât vizuală cât și tactilă, oferind o experiență senzorială autentică.

În căutarea inovației

Archiproducts Design Awards premiază nu doar estetica și funcționalitatea, ci și angajamentul față de inovația durabilă. Participanții au explorat și prezentat dispozitive inteligente interconectate și materiale inovatoare, evidențiind potențialul lor în aplicații infinite.

În 2023 a fost nu doar o competiție, ci un tribut adus Pământului. Participanții au dovedit că designul și inovația pot fi instrumente puternice pentru a sublinia frumusețea și importanța conexiunii noastre cu mediul înconjurător. Premiul a marcat nu doar excelența în design, ci și angajamentul pentru un viitor sustenabil și armonios.

 

Selecția noastră de produse Archiproducts 2023

  • De Castelli – Biblioteca Airframe, bufetul Ripple și masa de dining Folio

Toate aceste produse aduc în lumină arta de prelucrare a metalului, evidențiind priceperea și virtuozitatea meșteșugarilor ce definesc De Castelli. Inspirația provine din natură, din fluiditatea și adaptabilitatea apei (în cazul bufetului Ripple), iar prezența lor scenică este pe cât de simplă, pe atât de îndrăzneață și surprinzătoare datorită jocului de umbre pe care materialul îl crează în contact cu lumina reflectată.

 

Airframe bookcase by De Castelli

Imagini: Airframe by De Castelli

Ripple cabinet by De Castelli

Imagini: Ripple by De Castelli

Folio table by De Castelli

Imagini: Folio by De Castelli

 

  • Florim – placări ceramice – colecția Nature Mood

Produsele din colecția Natura devine o componentă activă a designului, amestecând o paletă de suprafețe cu nuanțe calde care își iau inspirația din lumea marmurelor și a materialului lemnului, cu venatură curată, minimalistă și o gamă largă de culori.‎

Rezultatul este cel realizarea unor spații elegante care curg între interior și exterior, sporind prezența luminii astfel încât să confere o senzație de imersiune în mediul natural.

Nature Mood by Florim Ceramiche, porcelain stoneware wall/floor tiles

Imagini: Nature Mood Tiles by Florim Ceramiche

Campatta, ceramic cladding designed by Federico Peri for Cedit.

Imagini: Campatta by Cedit Ceramiche d’Italia

 

În continuare, am lăsat exemple de bucătării, decorațiuni, băi și birouri.

Tangram kitchen island, worktop in Breccia Imperiale marble with Macaron edge

Imagini: Tangram by Cesar

Maestrale mirrors by Glas Italia

Imagini: Maestrale by Glas Italia

ALU + BD583 termostatic shower column, anodized aluminum

Imagini: ALU+-BD583 by Ideal Standard

Mono gosilent, wall hung wc

Imagine: MONO Gosilent by Ceramica Flaminia

Imagine: Lotto by IOC project partners

 

Articol scris de Daniela Marinescu.

Citește ultimul articol: