a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top
MiSo Architects_Etoile (1)
MiSo Architects_Etoile (11)
MiSo Architects_Etoile (4)
MiSo Architects_Etoile (5)
MiSo Architects_Etoile (9)
MiSo Architects_Etoile (10)
MiSo Architects_Etoile (8)
MiSo Architects_Etoile (2)
MiSo Architects_Etoile (13)
MiSo Architects_Etoile (6)
MiSo-Architects_Etoile-(14)
MiSo Architects_Etoile (3)

Étoile Studio

Tema proiectului pentru acest studio din centrul Bucureștiului a fost un apartament high-end destinat închirierii în regim hotelier. Locația în sine a adus un element de prestigiu, iar de la început am știut că acest proiect va fi unul special.

La preluarea apartamentului, am constatat că funcțiunile spațiului erau destul de încurcate, iar organizarea existentă era nefuncțională. Dată fiind destinația dorită pentru acest spațiu, am considerat esențială reconfigurarea sa. Am început prin a reconsidera fluxurile și a reorganiza încăperile. Bucătăria a fost relocată pentru a permite livingului să respire, iar fostul balcon a fost transformat într-un dining intim, în strânsă legătură cu zona de zi. Baia a fost modificată complet prin repoziționarea obiectelor sanitare și implicit refacerea tuturor instalațiilor. Dormitorul a fost echipat cu spații generoase pentru depozitare și chiar cu un birou. Odată demarate, modificările au implicat practic o redesenare completă a spațiului, păstrând doar pereții structurali.

Pe parcursul celor 5 luni de implementare, am întâmpinat diverse obstacole, de la imperfecțiunile pereților cu care suntem obișnuite din majoritatea șantierelor, la diferențele de nivel și intersecțiile vizibile ale elementelor structurale, printre altele. Cu un beneficiar atent la detalii și dornic să obțină un rezultat spectaculos, am putut pune în practică unele artificii prin care să schimbăm percepția asupra acestui spațiu de doar 44 de metri pătrați.

Unul dintre aceste artificii a fost placarea pereților cu același decor ales pentru mobilierul realizat pe comandă – o metodă elegantă de a ascunde imperfecțiunile, dar care a presupus un cost ridicat și multă îndemânare din partea echipelor de montaj. Am ajustat elementele la fața locului și am regândit piesele pentru a le integra perfect în proiect.

Oglinzile te fac să te pierzi în acest spațiu aparent mic. Le-am folosit din plin incă din zona de intrare și cu ajutorul lor am creat perspective scenografice și surprinzătoare în întregul studio. Luminile au fost un alt element arhitectural pe care l-am exploatat pentru a evidenția anumite aspecte sau pentru a crea iluzii optice. LED-urile montate sub mobilier conferă senzația de plutire, iar iluminatul tehnic completează scenariul modern pe care am dorit să-l creăm. Am obținut astfel un apartament extravagant, complet utilat și funcțional.

Proiect

Studio

Tipologie amenajare

Restart

Locație

București

Suprafață

44 mp utili

Durata amenajării

Iunie - Octombrie 2023

Procent de respectare a designului propus

95%