a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top
Zona de dining open space in Bucuresti
Zonele de dining si living dintr-un apartament nou amenjat
zona de living luminoasa
Zona de bucatarie cu nuante inchise la culoare
bucatarie open space in nunate de maro si negru
Dining Bucuresti
dormitor cu pat plutitor, pat suspendat
dormitor cu pat plutitor, pat suspendat
oglinzi in forme organice in baie si hol
baie de oaspeti cu masina de spalat si masina de uscat incorporate

Nomad

Conceptul se conturează în jurul valorificării materialelor naturale, în special a lemnului. Acestea aduc o stare de bine și de liniște prin căldura și materialitatea lor. Paleta cromatică este una neutră, cu nuanțe pământii, dar nu este lipsită de contraste. Elementele de inspirație japoneză și cele scandinave se îmbină armonios într-un limbaj contemporan. Prezența formelor organice și neregulate îmblânzește unghiurile drepte și elementele industriale.

Intervenția a pornit de la demolarea unei partiții dintre 2 camere. Scopul a fost de a crea un open-space generos pentru zona de zi: living-ul, dining-ul și bucătăria.

În felul acesta beneficiem de un perete vitrat de aproape 9 m, care inundă spațiul cu lumină naturală și amplifică priveliștea panoramică asupra cartierului de care dispune apartamentul din București.

Pentru a nu obstrucționa prea mult această lumină și pentru a fi în spiritul tematic al amenajării, am ales perdele din in, a căror textură completează paleta de materiale naturale.

Zona de dining este compusă din elemente de mobilier deosebite care te atrag și te invită să faci parte dintr-o experiență scenografică. Printre acestea se remarcă masa de dining de la Cattelan Italia care este o prezență sculpturală. Biblioteca, de la același producător italian, surprinde prin meticulozitatea atenției la detalii și calitatea înaltă a manufacturii.

Pardoselile din parchet stratificat au fost păstrate ca atare, și completate în spațiile unde a fost eliminată mocheta, pentru a avea o continuitate. Finisajele din băi au fost și ele păstrate, însă am intervenit la nivelul pereților și al tavanelor cu finisaje de accent: fototapet pentru spații umede și vopsea lavabilă colorată.

Dormitorul este un spațiu minimalist, intim, unde am folosit elemente de inspirație japoneză reinterpretate cum ar fi patul din lemn masiv poziționat mai jos decât suntem obișnuiți, care pare că plutește; ancadramentele parietale care amintesc de geometria panourilor separatoare Shoji. Atmosfera este desăvârșită de prezența plantelor, care aduc elementul natural la interior și completează cu vitalitate.

Proiect

Apartament cu două camere

Tipologie amenajare

Transformer

Locație

București

Suprafață

104 mp utili

Durata amenajării

10 luni

Procent de respectare a designului propus

90%

Coordonator proiect:

Nicoleta Uşacov