a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Future. Connections. Extravaganza – Salone del Mobile 2023

Future. Connections. Extravaganza – Salone del Mobile 2023

Experiencing the future of design leaves its mark. Forever. – Salone del Mobile Article

Salone del Mobile este unul dintre cele mai importante târguri de mobilier din lume, un barometru al tendințelor și direcțiilor viitoare din industria designului. De peste 60 de ani, Salone del Mobile a prezentat cele mai recente piese de design, inovații și tehnologii în designul de mobilier, aducând împreună cei mai creativi și vizionari producători, arhitecți și entuziaști din întreaga lume. 

Un eveniment de talie internațională inegalabil, care lasă o impresie memorabilă. O experiență care îmbină conexiuni, idei, inovații și talente, toate privind către viitor.

 

Imagine: Minotti at Salone del Mobile.Milano 2023, ph. Alessandro Russotti

Salone del Mobile – Milano a fost fondat în anul 1961 și a crescut de-a lungul anilor în popularitate și prestigiu. Astăzi, târgul are loc în fiecare primăvară și atrage peste 300.000 de vizitatori din peste 160 de țări.

Salone del Mobile este considerat un punct de referință pentru industria de mobilier și design interior și este o oportunitate importantă pentru companii și designeri de a-și promova produsele și de a-și face cunoscută prezența pe piața internațională. 

 

Imagine: Salone del Mobile. Milano 2023

Târgul din acest an nu a dezamăgit, prezentând o gamă impresionantă de piese – de la scaune, mese, iluminat și tot ce este între acestea – care au împins limitele creativității și funcționalității. De la culori îndrăznețe și forme geometrice, până la materiale naturale și practici sustenabile, creațiile prezentate la Salone del Mobile 2023 au fost o dovadă a ingeniozității și pasiunii talentelor de top ale industriei.

Ca întotdeauna, târgul expune o gamă largă de mobilier și piese de iluminat din întreaga lume. Anul acesta, mai mult de 420 de companii de iluminat au fost prezente la expoziția bienală de iluminat Euroluce.

 

Mult mai mult decât design, tehnologie sau istorie. 

 

“Salone del Mobile” a fost din nou un eveniment de neratat. O bună oportunitate de a întâlni întreaga industrie, de a schimba sau colecta idei și pur și simplu de a fi inspirat. 

În articolul din săptămâna aceasta ne-am propus să facem un rezumat, privit prin ochii noștri, al acestui event grandios. Sunt multe idei și informații utile de transmis, iar un articol nu pare de ajuns pentru a putea intra în toate detaliile pe care dorim să le atingem. Așadar, ne-am gândit la trei cuvinte care surprind perfect esența celei de-a 61-a ediție a #salonedelmobile2023. Haideți să le luăm pe rând.

 

FUTURE  

În ultimii ani, Salone del Mobile a devenit mai mult decât o expoziție comercială pentru achiziționarea și vânzarea de mobilier. A devenit, de asemenea, o platformă pentru a discuta și explora noi moduri de gândire despre designul de mobilier și rolul său în modelarea vieților noastre. 

 

 

Cu accentul tot mai mare pus pe avansuri tehnologice, Salone del Mobile este un centru pentru designeri și producători de a-și prezenta cele mai recente produse care se aliniază cu aceste valori și principii. 

Noi inovații în materiale, procese de fabricație și concepte de design, Expoziția este o platformă pentru prezentarea celor mai recente tehnologii.

 

CONNECTIONS

Evenimentul care aduce oamenii împreună din întreaga lume. Expoziția oferă oportunitatea de a stabili relații, a încheia parteneriate și a explora noi piețe, deschizând uși către nenumărate posibilități. 

De exemplu, în cadrul expoziției, se organizează și prezentări speciale ale designerilor recent ieșiti pe piață sau ale noilor branduri, oferindu-le o platformă de lansare și de expunere pentru produsele și ideile lor. Aceste prezentări par a fi oportunități excelente de a crea conexiuni.

 

 

O șansă de a învăța unii de la alții, de a împărtăși idei și opinii și, în cele din urmă, de a promova un sentiment mai mare de comunitate. 

 

EXTRAVAGANZA

Ce ar fi designul de interior fără un moment wow? Fără decorațiuni deosebite, culori vibrante, și setup-uri instagramabile? Locul unde se celebrează creativitatea, inovația și extravaganța. Putem spune cu încredere că nu am fost dezamăgite de produsele îndrăznețe și curajoase expuse. 

 

 

La Salone del Mobile din acest an atmosfera a fost electrică, iar creațiile expuse au fost pur și simplu impresionante. Peste tot în jurul nostru existau piese care depășau limitele așteptărilor și a ceea ce credeam că este posibil în designul de mobilier și iluminat. Putem spune că au meritat cozile lungi de așteptare.

De la sculpturi avangardiste la piese ultra-moderne minimaliste, evenimentul a fost o plăcere pentru privitori. O vitrină de creativitate și artă ce ne-a incărcat cu multă inspirație.

 

 

Una dintre cele mai strălucitoare caracteristici ale evenimentului a fost utilizarea culorii. Designerii s-au jucat cu o varietate de nuanțe, de la culori puternice de verde și roz la culori deschise pământii, iar rezultatele au fost uluitoare. Am observat folosirea materialelor naturale, texturi bucle, piele și surprinzător, fără catifea.

O altă caracteristică distinctivă a evenimentului din acest an a fost modul de prezentare. Utilizarea texturilor diferite, plantelor imense, pereții asemănători cu pardoseala sunt tehnicile care au creat un mediu vibrant și au reușit să impresioneze.

 


 

Salone del Mobile nu este doar un simplu târg de mobilier și design interior. Este o lume a descoperirii și a inspirației, un loc unde se întâlnesc oameni cu viziuni și gândiri similare. Un loc unde se fac conexiuni și se crează oportunități.

Pentru echipa MiSo, experiența Salone del Mobile ne-a trezit curiozitatea și ne-a alimentat pasiunea pentru design și artă. Este un loc unde am descoperit nu doar produse și tendințe, ci și o lume de povești și de imaginație.

 

Articol scris de Oana Bechir.
Citește ultimul articol: Cum influențează contrastul unui interior