a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Proiectul de suflet

Proiectul de suflet

La MiSo Architects punem oamenii pe primul loc. Misiunea noastră este să scoatem la iveală autenticitatea persoanelor și a spațiilor prin expresii palpabile precum materiale, culori, texturi și forme. De aceea, anul acesta am dorit să ne depășim limitele și să ne punem amprenta asupra unei comunități cu posibilități reduse și nevoi multiple. Am decis astfel să oferim sprijin voluntar Școlii Gimnaziale din Sălcioara, județul Ialomita, în cadrul proiectului dezvoltat de Asociația Narada și Roca Industry cu ajutorul platformei Harta Edu.

 

 

În cadrul proiectului, am participat în luna martie la un workshop captivant, alături de Narada și Roca Industry, cu scopul de a înțelege mai profund nevoile copiilor. A fost un exercițiu de imaginație creat pentru ei, o experiență utilă să le cunoaștem dorințele, exprimate prin machete colorate și discuții entuziaste. Mintea lor deschisă și gândirea creativă ne-au inspirat și ne-au determinat să transformăm visurile și ideile lor în realitate.

 

 

Exercițiul de imaginație din luna martie a stat la baza conceptului nostru de amenajare pentru Școala Gimnazială din Sălcioara. Copiii, prin machetele realizate pentru principalele spații din scoală, ne-au setat direcțiile de design. Am gândit astfel rapid, schematic, o școală colorată, cu clase mult mai prietenoase, materiale noi și finisaje premium, inspirați fiind de toate ideile proaspete ale elevilor de aici. Narada ne-a fost alături pe toată durata proiectului, în luarea deciziilor și alegerea celor mai bune soluții, dar și la coordonarea șantierului din Sălcioara. Datorită legăturii strânse pe care o avem cu furnizorii noștri, încrederea și suportul pe care ni le acordă la fiecare proiect, am putut rezolva mai multe probleme acute pentru această școală.

 

 

La final de vacanță, cu o săptămână înainte de inaugurarea școlii, o echipă de 5 grafferi conduși de Lost Optics și câțiva elevi voluntari a muncit 4 zile pentru a realiza muralele de pe exterior, cu tematica adaptată școlii. Apoi, aproximativ 60 de voluntari din cadrul companiilor Roca Industry, alături de noi și de echipa Narada, am dat culoare aleilor, bordurilor, am montat piese mici de mobilier, am construit băncuțe din paleți, ajutând astfel la definitivarea proiectului.

 

Împreună, putem crea un mediu educațional care să inspire, să susțină și să stimuleze dezvoltarea copiilor. Este esențial să ne implicăm prin cunoștințele noastre și să aducem o schimbare pozitivă în medii cu nevoi reale, acute și să schimbăm radical viețile unor copii cu posibilități reduse.

Articol scris de Daniela Marinescu.
Citește ultimul articol: Imaginația începe aici – camera copilului