a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Simbolul designului remarcabil – Premiile Red Dot

Simbolul designului remarcabil – Premiile Red Dot

Red Dot Design Awards reprezintă un prestigios concurs internațional de design care recunoaște și celebrează excelența în domeniu la nivel global. Fondat în Germania în anul 1955, acest concurs s-a impus ca una dintre cele mai prestigioase competiții de design din lume, atrăgând atenția asupra inovației, creativității și calității produselor și proiectelor.

Distinctivul “red dot” este simbolul recunoașterii internaționale pentru calitatea și designul excepțional. Fiecare an, juriul format din experți recunoscuți la nivel mondial evaluează mii de proiecte în diferite categorii, precum designul produselor, comunicații vizuale, designul ambalajelor sau designul conceptelor. Câștigătorii primesc prestigioasele insigne “Red Dot”, simbolizând realizările remarcabile în domeniul designului.

În cadrul acestui articol, am selectat 10 obiecte de design pe care le considerăm highlightul topului. Integrarea unuia dintre aceste obiecte de design în spațiul interior al locuinței tale poate să ofere un punct de contact cultural, oferindu-ți o modalitate concretă de a-ți încorpora decorul în curentul care l-a inspirat. Multe dintre aceste obiecte sunt investiții autentice, menite să-și păstreze valoarea pe întreaga durată de viață a pieței.

KYOBASHI

Scaunul a fost inițial proiectat pentru Muzeul Artizon din districtul Kyobashi din Tokyo, însă datorită formei sale poate fi integrat cu succes în orice alt spațiu. Farmecul acestui obiect este caracterizat de forma iconică curbă a spătarului și brațului, precum și de calitatea materialelor utilizate. Simplificarea formei și construcția atent elaborată asigură, de asemenea, că fotoliul se încadrează armonios în orice ansamblu.

Flux

Panourile Flux sunt o soluție acustică cu un design inedit, care permite multiple configurații cu ajutorul celor 14 forme și dimensiuni. Acestea oferă designerilor și arhitecților o oportunitate de a crea modele unice și instalații vizual atractive pentru fiecare spațiu. Panourile sunt realizate din fetru PET, un material durabil, cu proprietăți bune de modelare, rezistent la foc și umiditate și cu o acustică excelentă. 

Flux este un produs care transformă ceva util în ceva estetic. Fie ca panou de perete discret, fie ca sculptură expresivă, adaugă un plus de atractivitate acustică și estetică în spațiile interioare.

HNF-I8240

Panoul de control pentru smart home HNF-I8240 se remarcă prin dimensiunile generoase. Pe lângă funcțiile extinse de control acesta devine un obiect decorativ ce poate să servească ca lumină ambientală, oglindă sau chiar tablou. 

Ideea de a transforma un element tehnic într-unul estetic a fost apreciată de juriu.

 

LHOV

Combinația de gătit LHOV reprezintă o soluție 3-în-1 care integrează plită, hotă și cuptor. Această unitate redefinește experiența gătitului. Este compactă și se integrează perfect în arhitectura bucătăriilor moderne, oferind o apariție armonioasă – fără colțuri proeminente sau întreruperi pe blat și poate fi controlat atât printr-un afișaj tactil, cât și prin comenzi vocale. Sistemul de extracție este inteligent ascuns în interiorul aparatului, în timp ce cuptorul este plasat la o înălțime ergonomică sub plită, lăsând spațiu dedesubt pentru opțiuni suplimentare de depozitare.

 

SA chair

Cabina de lucru SA constă într-un scaun asemănător cu o canapea prevăzut cu un panou înalt care oferă intimitate și poate fi utilizată atât pentru activități individuale care necesită concentrare maximă, cât și pentru activități de echipă. Gradul ridicat de mobilitate și masa integrată permit crearea unui mediu de lucru optim pentru diverse activități.

Claesson Koivisto Rune w101

Această lampă de birou cu LED-uri are un corp fabricat integral dintr-un tip special de hârtie numit DuraPulp, o combinație de pastă de hârtie și biopolimer regenerabil. Forma geometrică pliată conferă lămpii un efect sculptural și contribuie la o stabilitate sporită. Lumina poate fi reglată în intensitate.

Moon

Moon este un scaun care nu numai că oferă avantajele posturii active, dar se mândrește și cu un design minimalist și culori naturale care se integrează armonios în orice scenariu de acasă sau de la birou. Moon menține utilizatorul în mișcare perpetuă. Este un produs foarte interesant construit ergonomic. 

În procesul de creare a acestui scaun designerii au avut, evident, confortul în minte, dar și dezvoltarea unui produs cu beneficii holistice care îmbunătățesc atât starea fizică, cât și cea mentală. Reflectând principiile designului scandinav, Moon are o aparență aproape fără greutate, cu linii puriste și delicate, dar dinamice. De asemenea, poate fi integrat flexibil și armonios în diverse medii de birou sau acasă, deoarece culoarea carcasei și tapițeria în stofă a pernelor sunt personalizabile.

Craft

Ca parte a unei experiențe complete de dining la un nivel înalt, se creează o sinteză între cerințele funcționale ale designului de veselă și trăsăturile rafinate și creative ale individualității. Fiecare piesă în această colecție a fost concepută cu grijă și realizată cu pasiune – la fel cum fiecare fel este pregătit și servit într-un mod unic.

Linea

Linea reprezintă o gamă inovatoare de aparataj cu un design clar și liniar. Ușoara curbare creează un profil neobișnuit, accentuat de o lumină ambientală. Comutatoarele basculante brevetate revin întotdeauna la poziția lor originală atunci când sunt apăsate. Sistemul este modular și permite o combinație liberă a dispozitivelor, inclusiv tehnologia fără fir și KNX. Juriul a fost impresionat de aspectul clar și minimalist al seriei de comutatoare, precum și de diversitatea componentelor compatibile.

Elmer

Fotoliul Elmer are o estetică aproape sculpturală, atrăgătoare, care invită utilizatorii să se așeze și să se relaxeze. Conceput pentru utilizare în spațiul domestic, fotoliul își datorează aspectul distinctiv unui limbaj de design sculptural inspirat de baloane. Componentele individuale ale fotoliului urmează un concept ergonomic bine gândit, combinând un spătar confortabil înclinat cu o tapițerie generoasă.

În concluzie, participarea la Red Dot Design Awards nu doar aduce recunoaștere globală, ci și oferă designerilor și brandurilor oportunitatea de a-și evidenția creațiile în fața unei audiențe internaționale. Acest concurs reprezintă un motor de inovație și inspirație, marcând tendințele în lumea designului și promovând valori precum funcționalitatea, estetica și durabilitatea.

În esență, Red Dot Design Awards nu doar onorează excelența în design, ci și contribuie la consolidarea unei comunități globale a creatorilor și apreciatorilor de frumos, evidențiind importanța designului în viețile noastre cotidiene.

*Toate imaginile sunt de pe site-ul Red Dot Awards.

 

Articol scris de Cătălina Iliescu.

Citește ultimul articol: 10 lecții la 10 ani MiSo