a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Sticla – între estetică și funcționalitate

Sticla – între estetică și funcționalitate

Sticla poate adăuga stil și rafinament designului interior, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Astfel, încercăm mereu să evidențiem diferite posibilități de utilizare a sticlei, prin soluții pe care le considerăm atemporale și care ne sunt mereu la îndemână în amenajările noastre. Dar până atunci este important să știm ce face acest material deosebit:

Dacă pornim strict de la definiția sticlei putem sublinia așadar primele caracteristici ale acesteia:

 

Substanță solidă, amorfă, transparentă, translucidă sau opacă, dură, cu un luciu particular, lipsită de flexibilitate, casantă, rău conducătoare de căldură și de electricitate, formată dintr-un amestec de silicați și obținută prin topire. – Wikționar

 

Pe cât de banal, pe atât de simplu. Cu diferite culori, texturi, reflexii și transmisii, sticla ne oferă o gamă nelimitată de posibilități:

  •  Poate absorbi, refracta sau transmite lumina naturală, iar utilizarea luminii naturale poate reduce facturile de energie electrică;
  •  Rezistentă la intemperii, la efectele vântului, ploii sau soarelui;
  •  Reciclabilă – nu se degradează în timpul procesului de reciclare și poate fi reciclat din nou și din nou fără pierderi de calitate sau puritate.

Pe lângă aspectele tehnice, credem că sticla emană o atmosferă prietenoasă, elimină barierele vizuale și creează iluzia de spațiu, permițând o mai mare versatilitate în combinarea stilurilor de design.

Cu toate datele introducerii stabilite, să vedem cum si-a lăsat sticla amprenta asupra proiectelor noastre și ce noi propuneri găsim cel puțin interesante.

 

Cum creăm un spațiu deschis și transparent?

Înțelegem cât de importantă este prima impresie, iar spațiul de lucru reprezintă o carte de vizită a companiei noastre. În biroul nostru din Brașov, sala de ședințe nu dispune de lumină naturală, astfel că am decis să îmbinăm interiorul cu exteriorul. Soliția noastră: sticlă reflectorizantă cu tentă arămie. Am oferit o notă de intimitate, asigurând în același timp o atmosferă confortabilă și plăcută în timpul întâlnirilor de afaceri.

Rezultatul final a fost un spațiu modern și elegant, care a impresionat pe toți cei care l-au vizitat. Am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul, creând un mediu de lucru productiv și confortabil pentru întreaga echipă.

 

 

Pentru o soluție similară, dar mult mai versatilă vă propunem mai jos ușa glisantă/partiția Sherezada, de la Glassitalia. Această soluție inedită își va reflecta nuanțele schimbătoare în funcție de poziția ușii, creând o atmosferă dinamică și plină de viață. Nu doar că ne putem juca în culori, dar și cu modelul sticlei. 

 

Imagini: Glasitalia

Cum creăm un accent vizual într-un spațiu?

Un perete de accent prezintă culori îndrăznețe sau modele care îl fac să iasă în evidență față de pereții din jur. Adesea folosim pereții de accent pentru a oferi camerei un punct focal sau pentru a crea un sentiment de contrast.

Sticla laminată și sticla oglindă sunt instrumente decorative extrem de eficiente cu care putem realiza pereți de accent.

 

Piesele de mobilier

Trăim vremuri de progres tehnologic în care ajungem să folosim lucruri simple în moduri din ce în ce mai diferite. Acum există oportunitatea de a crea sticlă solidă întărită termic, drept urmare, putem vedea câteva piese minunate de mobilier din sticlă. Ne place să considerăm că mobilierul din sticlă este un produs premium, oferind numeroase posibilități la nivel estetic și funcțional, fiind confortabil pentru utilizarea zilnică. Mai jos am lăsat câteva exemple care merită știute.

 

Imagini: Glasitalia

Imagini: Glasitalia

Imagini: Miniforms

Obiectele de decor

Obiectele pe care alegem să le expunem nu doar întregesc amenajarile noastre, dar pot spune povesti despre beneficiari. Acestea pot dezvălui valori și aspirații și pot contribui, de asemenea, la sentimentul de bunăstare mentală și fizică.

Imagini: The Edit

Imagini: Archiproducts

Imagini: PondMirror

Imagini: Archiproducts

Sticla arată așadar fabulos în fiecare culoare și textură, atât sticla transparentă, translucidă cât și cea opacă. Indiferent că ne dorim să creăm diferite scenarii precum protejarea intimității, îmbunătățirea luminii naturale sau a esteticii unei amenajări, sticla poate fi soluția.

Articol scris de Andreea Pascu.
Citește ultimul articol: Lumina – o componentă dinamică a amenajării