a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Underfoot elegance – covoarele în amenajări interioare

Underfoot elegance – covoarele în amenajări interioare

Poate mulți dintre noi, atunci când am pășit într-o încăpere, am trecut prin acel moment în care am zis “parcă ceva lipsește de aici”. În unul dintre articolele anterioare MiSo, am discutat despre importanța texturilor într-o cameră și cum putem crea dinamism, personalitate și importanța mixării texturilor pentru a crea contrast și profunzime. Azi ne-am gândit să intrăm în câteva detalii și să discutăm despre covoare și importanța lor în designul de interior. 

Covoarele pot fi un element cheie în spațiul în care te afli. Dar de ce? Pe lângă beneficiile care sunt de luat în considerare, precum estetica, confortul și funcționalitatea, covoarele leagă elementele din orice încăpere și completează aspectul general al unei camere. Ele pot avea un impact semnificativ asupra esteticii generale a spațiului și nu trebuie trecute cu vederea.

 

Imagini: Nanimarquina

Juxtapuneri

Nu cu mult timp în urmă, dificultatea găsirii unui covor suficient de mare care să păstreze estetica imaginată pentru un anumit proiect a avut ca prim rezultat suprapunerea a două sau poate trei covoare de diferite dimensiuni. Astfel, spațiul era definitivat cu detaliile și proporțiile dorite, obținute insă prin acest artificiu. Astăzi, în schimb, avem posibilitatea creării unui singur covor custom, chiar pe dimensiuni și forme atipice, dar cu același efect stratificat realizat prin juxtapunerea unor figuri geometrice, texturi sau culori. Imaginația nu are limite iar brandurile cu renume împing trendurile la cel mai înalt nivel al frumosului.

 

Imagini: Nanimarquina

Imagini: AMINI

Experiențe tactile

Atât vizualul cât și elementul tactil sunt componente esențiale ale percepției noastre, mai ales când vorbim despre confort. Imaginează-ți o pauză de la agitatia urbană și o transpunere în liniște printr-o singură experiență tactilă. Închizi ochii și pășești desculț pe iarbă, îți plimbi mâna prin lanul de lavandă, atingi ușor cu degetele crenguțele de bumbac. Această experiență senzorială poate fi creată cu ușurință acum cu ajutorul materialelor și texturilor alese cu grijă. În aceste vremuri alerte, în care suntem în continuă agitație, designul de interior s-a orientat către simțire și are ca scop crearea de spații personalizate, care să transmită emoție, relaxare, confort și eleganță – mindfulness.

 

Imagini: Nanimarquina

Imagini: Mohebban – Tactile

Arta decorativă

Covoarele de astăzi reprezintă opere de artă în sine. Un covor bine ales poate avea un impact vizual extraordinar și va scoate în evidență toate calitățiile spațiului, va marca și evidenția zonele dorite și va accentua finisaje. O pată de culoare oferită de un covor într-o încăpere decorată în tonuri terne va sparge monotonia și va da un plus de energie, vitalitate. În funcție de natura spațiului, accentul poate fi pus pe pardoseală.

Anumite covoare, cum ar fi cele țesute manual, pot fi de asemenea expuse pe un perete. Un mod simplu de a ne întoarce la tradiții prin produse moderne de design, contemporane. Covoarele sunt inclusiv o soluție eficientă pentru pereții care au nevoie de izolare fonică, oferind de asemenea senzația de căldură.

 

Imagini: Illulian – FIsh. Archiproducts

Forme atipice

Așa cum ne-am obișnuit și am observat și mai sus, covoarele cu formă neregulată sunt în tendințe anul acesta. Majoritatea sunt inspirate din natură, un trend ce influențează încă multe laturi ale designului, cu forme organice, modele vegetale, concepte biophilice, în timp ce alte covoare sunt rezultatul suprapunerii mai multor figuri geometrice.

Într-un spațiu mobilat cu multe linii drepte și muchii ascuțite, un covor cu formă neregulată va sparge rutina și va evidenția aceste regularități.

 

Imagini: Illulian – Unlimited. Archiproducts

Imagini: Illulian – Evolution. Archiproducts & Golran Divided

 

Când vorbim de materiale, fibrele naturale precum iuta și lâna sunt încă în trend și vor continua să predomine interioarele datorită caracterului lor atemporal și beneficiilor pe care le aduc mediului înconjurător.

Reținem așadar că un covor leagă elementele dintr-o încăpere și o infuzează pe aceasta cu personalitate, stil și căldură. În plus, adaugă culoare sub picioare, precum și moliciune, confort. Cu toate acestea, covoarele sunt mai mult decât un simplu decor. De la dimensiune, material și stil, au capacitatea de a armoniza spațiile, creând senzația de complexitate și eleganță, ajungând un accesoriu valoros în orice proiect de design interior.

 

Articol scris de Andreea Pascu.
Citește ultimul articol: Biroul de acasă