a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  VIVA MAGENTA 18-1750

VIVA MAGENTA 18-1750

Culoarea anului 2023 – dezvăluită de Pantone Color Institute pe 1 Decembrie 2022 – Viva Magenta 18-1750 – este o explozie de energie, o nuanță neconvențională ce marchează o perioadă de asemenea neconvențională din viețile noastre. O culoare exuberantă ce ne duce cu gândul la sărbătoare și optimism, dezvăluind o pagină nouă, curată din evoluția noastră, pe care începem sa o scriem anul acesta cu mult mai mult entuziasm și forță.

Inspirată din natură, Viva Magenta are rădăcinile în roșul carmin – obținut din insecta coșenila, originară din Mexic. Cu o subtilă influență de roz, pe langă forță, energie, încredere că putem realiza orice ne propunem și dragostea puternică pe care le transmite, Viva Magenta reprezintă și calmul, grija și spiritul jucăus ale culorii roz.

Fiind însă o culoare foarte puternică, ea poate eclipsa orice design. Deși Pantone Institute a ales-o pentru inspirația și reconectarea cu natura, nu întâmplător a sugerat și câteva culori de pământ, neutre, pe care să le combinăm cu ea.

 

Imagine: Pantone Color Institute

Tot Pantone Institute ne dezvăluie și câteva colaborări cu branduri renumite, ce combină culoarea anului în produsele lor.

Pantone în colaborare cu Spoonflower – cea mai mare platformă online pentru printuri, tapet personalizat și țesături create de designeri independenți din întreaga lume – a realizat deja o colecție de imprimeuri ce includ Viva Magenta 18-1750.

Imagine: Pantone Color Institute

În amenajările noastre de interior ne imaginăm că puțin contrast sau o pată de culoare nu strică niciodată. Multe proiecte MiSo vibrează în culori intense, cu accentul pus pe pereți, piese de mobilier sau textile. Vibe-ul pozitiv pe care îl aduce Viva Magenta, îndemnul spre curaj, experimentare și exprimarea de sine fără limite, ne inspiră să o introducem în conceptele noastre de design interior atât sub forma unor produse de accent, impunătoare, dominatoare asupra întregului spațiu, cât și ca inserții fine, subtile, în interioare aparent monocrome. Am făcut astfel o selecție de produse, idei ce v-ar putea inspira, dacă aveți în plan să reamenajați sau redecorați anul acesta.

 

Perete de accent

Probabil că nu veți colora pereții cu Viva Magenta dacă plănuiți să vă vindeți locuința, însă tocmai asta este caracteristica ei cea mai de preț – aduce personalitate și autenticitate spațiului.

Puteți folosi un tapet uni sau cu imprimeu, o vopsea simplă sau decorativă, puteți alege un perete din hol sau chiar din dining – cert este că spațiile acestea vor înflori, vă vor suprinde și vor deveni centrul de energie al casei voastre. Am ales câteva exemple de finisaje pentru pereți, din colecțiile furnizorilor cu care noi colaborăm, care ar putea să vă inspire:

 

Imagini: Tapet Inkiostro Bianco NascostoTapet Glamora model Tempera de la Tempini România

Vopsea speciala Wallcrete Kerakoll  – proiect Marble Maple

Imagine: Tapet Rebel Walls Petals de la XT Deco

Imagine: Tapet personalizat Vladila no. 3

Natura vie

Ce mod mai firesc de a aduce Viva Magenta la tine acasă, decât prin intermediul naturii, sursa ei de inspirație și bogăție. O vază transparentă de sticlă sau porțelan, cu un buchet de hortensii sau bujori proaspeți, va da o notă de glam și personalitate spațiului tău. Plantele stabilizate sunt și ele o alegere bună, practică, cu un aspect natural dar care durează. De asemenea, o orhidee în ghiveci așezată pe blatul ceramic din baie, va crea o atmosferă luxuriantă, de spa.

 

Imagini: Pinterest

Ceramica

Atât de versatilă în ultimii ani, folosită în majoritatea încăperilor dintr-o locuință dar nu numai, pentru placarea diferitelor tipuri de suprafețe, ceramica poate face minuni în orice tip de spațiu. Folosiți-o cu încredere pe pereți, pardoseli, la placarea blaturilor de lucru, contra-blaturilor, ca accent în piese de mobilier custom.

 

Imagine: DuneCeramics

Piese statement

Dacă doriți să investiți în produse atemporale, indrăzniți să visați la o piesă de mobilier statement, un produs creat de designeri renumiți pe care îl veți prețui atât pentru calitățile sale și măiestria cu care a fost confecționat, dar și pentru efectul incredibil, transformarea pe care o va aduce în locuința voastră.

Imagine: Canapea Hugo de la Sits – vândut de Decorators.ro

Décor

Ca să aduceți un aer fresh spațiului în care locuiți sau lucrați, fără investiții majore și mult deranj, apelați cu încredere la decorațiuni noi, în culori vibrante. Le puteți roti în diferite încăperi și împrospăta periodic atmosfera.

 

Imagine: DuneCeramics

Arta

Imagini: Tablou Rose Spiritis, artist Maria Pranka – vândut de Artstanding & Tablou Seria 1, nr. 8, artist Georgia O’Keeffe – vândut de Arthall

Așadar, Viva Magenta reprezintă o alegere surprinzătoare, dar plină de viață. O nuanță plină de energie, care poate aduce atât un sentiment de căldură și confort, cât și un aer tineresc și îndrăzneț în decorul casei voastre.

Articol scris de Daniela Marinescu.
Citește ultimul articol: Sticla – între estetică și funcționalitate