a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Biroul de acasă

Biroul de acasă

– Sfaturi practice –

În era noastră modernă, în care a lucra de acasă a devenit din ce în ce mai popular și mai răspândit, conceptul de ”remote work” a căpătat o importanță aparte. Însă, o dată cu creșterea numărului de oameni care optează pentru acest mod de lucru flexibil, simpla existență a unui birou într-o cameră separată nu mai este suficientă. Și iata cum necesitatea unui spațiu dedicat pentru orele pe care le petreceți în fața laptopului, s-a transformat într-o adevărată căutare a integrării armonioase a acestuia în amenajarea casei.

La MiSo, mereu vorbim despre case sănătoase, despre importanța productivității și a stării de bine pe care spațiul tău de acasă ti-l oferă. Înțelegem că este important să trăim într-un spațiu confortabil și ergonomic cu o lumină adecvată.

Poate că vă întrebați cum poate fi integrat un astfel de spațiu într-un alt mediu, cum ar fi sufrageria sau dormitorul. Ei bine, acesta este tocmai avantajul unei abordări creative în amenajare. De exemplu, sufrageria poate fi transformată într-un colț de lucru prin adăugarea unui birou elegant, în ton cu mobilierul existent. Aceasta nu numai că vă oferă posibilitatea de a lucra într-un mediu confortabil, dar vă permite și să fiți prezenți în mijlocul activității familiale, să vă bucurați de o pauză relaxantă în timpul zilei de lucru și să vă simțiți conectați cu cei dragi chiar și în timpul orelor de muncă. 

Există totuși câteva elemente pe care le considerăm esențiale în amenajarea unui birou, chiar dacă este integrat într-o altă cameră din locuință sau există un spațiu dedicat acestuia. 

Lumina naturală

De ce ne place lumina naturală? Când aducem în discuție zona de birou este important să ținem cont de poziționarea acesteia în funcție de lumina naturală pentru a spori senzația de confort și relaxare din spațiu. O încăpere luminoasă va fi întotdeauna mult mai plăcută decât una întunecoasă.

Poziționarea biroului în apropierea unei ferestre sau într-o zonă bine luminată permite pătrunderea unei cantități generoase de lumină naturală în încăpere.

 

Spații de depozitare

Amplasarea unei zone de depozitare în apropierea biroului poate fi foarte utilă pentru a păstra ordinea și pentru a avea acces rapid la documente, echipamente sau alte obiecte necesare.

Există o varietate de opțiuni de depozitare, cum ar fi biblioteci, dulapuri, sertare sau rafturi, care pot fi amplasate în funcție de preferințele și nevoile tale. Imaginează-ți un sanctuar al eficienței, în care toate obiectele tale importante sunt aranjate strategic și la îndemână. 

Bibliotecile sunt ideale pentru a depozita colecțiile de cărți, plante sau orice alte decorațiuni. Dulapurile devin depozitări eficiente pentru echipamentele și obiectele pe care le folosești în timpul muncii. Este important să alegi o soluție de depozitare care să se potrivească colțului tău productiv și să îți permită să organizezi eficient lucrurile.

 

 

Folosirea plantelor naturale

Plantele naturale pot aduce multe beneficii în spațiul nostru de creare. Pe lângă aspectul lor decorativ, acestea pot contribui la îmbunătățirea calității aerului și la crearea unei atmosfere mai sănătoase.

Este adevărat că plantele pot fi plasate în aproape orice spațiu în care petrecem mult timp, inclusiv în zona de lucru. Oferă-le un colț special pe birou sau amplasează-le în apropierea ferestrei, astfel încât să beneficieze de lumină naturală. Este important să alegem plante care să se potrivească condițiilor specifice ale spațiului nostru de lucru, cum ar fi nivelul de iluminare și umiditatea.

 

Mobilier ergonomic 

Confortul este poate unul dintre cele mai importante aspecte atunci când discutăm de zona biroului.  Acesta poate fi asigurat prin amplasarea blatului la înălțimea potrivită sau alegerea unui birou cu înălțime reglabilă.  

În ceea ce privește materialele folosite, este recomandat să optăm pentru materiale de calitate și durabile. Un blat de lucru rezistent și ușor de curățat poate face munca mai plăcută și mai eficientă. Materialele utilizate pentru scaun, cum ar fi tapițeria respirabilă și de înaltă calitate, pot contribui la confort și la reglarea temperaturii corpului în timpul zilei de lucru.

 

Adăugarea iluminatului artificial

Iluminatul adecvat este esențial pentru a ne concentra și a fi productivi în orele de muncă și creativitate. Putem folosi iluminatul LED integrat în corpurile suspendate ale mobilierului sau o lampă de birou mobilă.

O altă opțiune este utilizarea unei lămpi de birou mobile. Acestea sunt flexibile și pot fi plasate în apropierea zonei de lucru, oferindu-ne controlul asupra direcției și intensității luminii. Putem ajusta lumina în funcție de nevoile noastre specifice, asigurându-ne că avem iluminatul potrivit pentru a ne desfășura activitățile de lucru într-un mod eficient și confortabil. De asemenea, lămpile de birou pot adăuga și un element estetic în spațiul de lucru, fiind disponibile în diferite stiluri și design-uri.

 

Personalizarea spațiului

Secretul ca zona de biroul să fie una plăcută este personalizarea acesteia. Există numeroase modalități de a adăuga un strop de personalitate și de a personaliza spațiul de birou.

Unul dintre acestea este utilizarea unui tapet cu un model aparte. Tapetul poate adăuga textură, culoare și un element decorativ de impact în încăpere.  Integrarea tablourilor și a obiectelor de artă este o altă modalitate minunată de a personaliza zona de birou. Putem alege tablouri sau imprimeuri care ne plac și care ne inspiră în activitatea noastră profesională. 

Decorațiunile și accentele specifice fiecăruia sunt și ele importante în personalizarea spațiului de birou. Putem alege accesorii cum ar fi cărți, plante, lumânări parfumate, cutii de depozitare elegante sau alte obiecte decorative care reflectă personalitatea și interesele noastre. Aceste elemente adaugă unicitate și căldură spațiului de birou. Ne pot ajuta să ne simțim mai confortabil și mai conectați la mediul în care lucrăm.

Personalizarea spațiului de birou este o oportunitate de a crea un loc de lucru care să reflecte cine suntem și să ne facă să ne simțim bine în timpul activității profesionale.

 

 

Spații în care putem integra zona de birou

În amenajările în care nu există un spațiu dedicat biroului, se pot găsi alternative creative. Pentru zona de living în continuarea comodei TV, putem opta pentru un birou transformabil pe care îl putem masca atunci când nu este folosit și poate fi integrat cu ușurință în oricare dintre încăperile din locuință. 

Experiența de la Salonul Internațional de mobilă de la Milano din acest an a venit cu noi surse de inspirație și idei inovative pentru zona de birou din locuință – cromatică, idei practice, transformabile.

 

 

Conturarea unui spațiu de birou confortabil și eficient poate fi realizat cu ușurință în orice tip de locuință, cu puțină creativitate și planificare. Primul pas este să identifici un spațiu adecvat pentru birou în casa ta, fie că este vorba despre o cameră separată sau un colț dintr-o cameră existentă. În acest spațiu, poți adăuga mobilierul și accesoriile necesare pentru a crea un mediu confortabil și productiv.

La finalul zilei, cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai in vedere, este să îți personalizezi spațiul de birou în funcție de preferințele tale. Poți adăuga culorile preferate sau poți integra obiecte decorative care să-ți aducă aminte de lucrurile care te inspiră.

Prin planificare și creativitate, poți contura un spațiu de birou practic în orice tip de locuință, care să îndeplinească nevoile tale de lucru și să îți permită să te simți inspirat și productiv.

Articol scris de Cătălina Răileanu.
Citește ultimul articol: Future. Connections. Extravaganza – Salone del Mobile 2023