a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Klein Blue – un strop de îndrăzneală

Klein Blue – un strop de îndrăzneală

Nu, nu este vorba de o fază ciudată prin care trece designul de interior, ci doar despre o pasiune sinceră pentru această culoare bogată și misterioasă.

În general, albastrul reprezintă o alegere frecventă, în varii nuanțe, atunci cand vine vorba despre culori de accent, iar nuanța Klein Blue ia această tendință și o duce la următorul nivel, infuzând personalitatea liber exprimată a unui utilizator ce nu se teme să fie autentic. 

Klein Blue este o nuanță intensă, puternică, de albastru, creată de artistul francez Yves Klein, în anii 50. E o nuanță îndrăzneață și sofisticată ce aduce puțină dramă într-o schemă de design. 

International Klein Blue

În ziua de dinaintea nunții sale cu Rotraut Ueckerm, Yves Klein a cumpărat o mică tiara dintr-un magazin de antichități și a pictat-o albastru, dăruind-o apoi viitoarei sale soții. El era regale albastrului și ea era regina sa, a comunicat aceasta într-un interviu

Fără dar și poate, această culoare a luat cu asalt lumea artelor vizuale. Alături de creatorul său, Yves Klein, în anii 60, această culoare continuă să ridice întrebări cu privire la ce arta poate fi. 

O culoare atât de bogată și nobilă încât chiar și într-un context singular, aceasta umple și îmbogățește spațiul, reprezentând un element de factură maximalistă prin excelență. 

 

Imagini: Pantone.com

 

Albastrul Klein este o culoare cu personalitate, iar integrarea acestuia în viața de zi cu zi poate părea intimidantă.

Deși poate intra în categoria “Not for the faint hearted”, această culoare poartă, de asemenea, note de regalitate, eleganță și bogăție, ce pot acorda o notă de rafinament într-o amenajare interioară. 

Start small

Deși Klein Blue este o culoare foarte saturată, este, de asemenea, considerată ca având un efect calmant, deoarece amintește de apă și ocean. Energia sa o face perfectă pentru a fi utilizată ca accent sau pentru a evidenția obiectele sau anumite unghiuri, prin contrast. 

 

Imagini: Scandinavia-design.fr & Dezeen.com

 

Pair with

O culoare ce poate părea copleșitoare, Klein Blue este surprinzător de potrivit și integrat într-o schemă cromatică. 

  • Accente singulare

Imagini: Cotemaison.fr & Behance.net

Adaugă elemente albastre într-un décor monochromatic, între griuri sau beige-uri, și privește-le cum capătă viață.

  • Culori primare 
Imagini: Behance.net

Klein Blue face parte din gama culorilor primare, care se evidențiază reciproc. De aceea, alături de nuanțe de galben și roșu, încălzește spațiul și introduce o expresivitate plasticistă.

  • La vie en rose

            

Imagini: Architecturaldigest & Aterarchitects

Poate cel mai bun prieten al albastrului, nuanțele de roz reușesc să echilibreze o compoziție ca nicio alta. Alege accente metalice de cupru sau rose gold, sau optează pentru o piesă de mobilier de culoare roz, pentru a adăuga o notă delicată și feminină, care să echilibreze forța și pregnanța albastrului Klein. 

  • Texturi naturale

 

Imagini: Kraftandcarat

În combinație cu texturi naturale, precum lemnul sau ratanul, putem evidenția saturația aproape vibrantă a culorii. 

Alăturarea dintre aceste elemente duce cu gândul la mediul natural, precum plaja și marea, oferind un aer relaxat, în timp ce contrastul dintre fondul cromatic cald, și natural, și nuanțele electrizante de albastru rezulta într-o plăcută căldură vizuală.

Hide and seek

Ne plac spațiile care utilizează culoarea ca pe o pată neașteptată. Să ne gândim la interiorul unor sertare, laterala unui dulap, contratrepte sau chiar o arcadă de ușa. Aceste elemente pot deveni surprize vizuale și pot fi o marcă discretă a personalității locuitorului. 

 

Imagini: Pinterest

Go bigger or go home

Scenariile de introducere a culorii Klein Blue într-o amenajare sunt nesfârșite, începând de la accesorii și trecând mai departe spre mobilier de accent și elemente macro. 

 

Imagini: Pinterest

Textile sau metalice, elementele de mic mobilier sunt întotdeauna o unealtă la îndemână pentru a evidenția o culoare și pentru a infuza puțină energie în orice cameră.

Unul dintre cele mai versatile spații în care putem experimenta energia acestei culori este bucătăria. De cele mai multe ori, într-o amenajare, bucătăria reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale întregii case. 

    

Imagini: raulsanchezarchitects, Pinterest & Dezeen

Astfel, o culoare puternică poate să o evidențieze ca pe o adevărată piesă de rezistență. Stilistic, Klein Blue ne poate purta în orice domeniu, de la o estetică minimalistă, la una rustică, culoarea nu cunoaște limite. 

 

Don’t skip on the art

Unul dintre cele mai importante moduri prin care putem integra albastrul Klein într-o amenajare este prin intermediul artei. 

Fie ca este vorba despre picturi, postere sau sculpturi, aceste elemente nu trec neobservate și pot lega elementele dintr-o compoziție, pot deveni puncte focale și pot reprezenta adevărate inserții de personalitate.

 

Imagini: Dorotheum & Apartmenttherapy

Concluzionând, albastrul Klein e o culoare ce poate fi de sine stătătoare și poate atrage atenția într-un spațiu fără a fi copleșitor. Este bogat, îndrăzneț și calm. Deși se încadrează în zona de culori reci, radiază și vibrează cu aceeași bucurie asociată culorilor calde. 

Articol scris de Ella Solon.
Citește ultimul articol: Arta Reflexiei