Proiectul de design interior este caracterizat de o cromatică vibrantă și de contraste surprinzătoare de finisaje. Conceptul se conturează în jurul unor elemente contemporane de design iconic care se îmbină jucăuș cu texturi scandinave.
Apartamentul a fost locuit anterior și a fost preluat nemobilat. Intenția noastră prin renovarea și designul interior al acestuia a fost să îl transformăm și personalizăm pentru noii proprietari, dar să și păstrăm unele finisaje existente. Astfel, tâmplăria a fost păstrată și parchetul existent a fost rașchetat și relăcuit.
În băi au fost înlocuite obiectele sanitare și mobilierul, iar gresia și faianța existente au fost acoperite cu microciment, un finisaj versatil și minimalist, pentru a minimiza intervenția și pentru a obține un efect unitar al băii, acest finisaj fiind aplicat atât la nivelul pardoselii cât și al pereților. Am ales plăci de ceramică colorată, atât lastre de mari dimensiuni, cât și plăci mici de accent. Luminile LED amplasate în scafe sau încastrate în mobilier evidențiază finisajele de accent și creează diverse scenarii de lumină și culoare, esențiale în orice amenajare interioară modernă.
În zona de zi, avem o bucătărie open-space, cu zonă de dining care comunică cu un living generos. Bucătăria este organizată pe 2 laturi, în formă de L. Aceasta surprinde prin nuanța de verde a fronturilor din MDF vopsit, care se îmbină cu plăcile mici de faianță în nuanța „Verdemare” montate pe contrablat. Acest detaliu adaugă un plus de personalitate spațiului.
În living, un perete generos de depozitare integrează o bibliotecă, comodă cu sertare, spații închise și televizorul, ascunzând cablurile. Canapeaua este piesa de accent aici și locul preferat de relaxare, un element-cheie al livingului.
Unul dintre dormitoare a fost transformat într-un birou pentru 2 persoane. Am reușit să conturăm aici un spațiu plin de personalitate și elemente surprinzătoare pentru o atmosferă de lucru plăcută. Avem multiple surse de lumină, un aspect important în orice design interior, pentru a acomoda diverse nevoi și scenarii.
Dormitorul continuă ideea stilistică a amenajării, având aceeași nuanță de lemn și culori neutre pentru mobilierul din MDF, iar patul introduce o nouă culoare de accent în paleta cromatică — un bleumarin. Elementele de contrast aici sunt aplicele drăguțe de deasupra noptierelor, care au discuri mobile ce se pot ajusta pe alte poziții și interschimba. Pe peretele din fața patului avem un fototapet colorat, care îmbogățește spațiul și te duce cu gândul la o pictură în ulei.
Apartament residential 3 camere
Transformer
București
88 mp utili
10 luni
90%
Nicoleta Uşacov