a

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium natus error sit omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.

@2018. Select Theme All Rights Reserved.

top

MiSo Architects

  /  Blog   /  Reverie Apartament

Reverie Apartament

Acest proiect a prins contur într-un apartament nou, situat în nordul capitalei și reprezintă ideea de “acasă” pentru o familie tânără, cu două fetițe. Apartamentul are o suprafață generoasă de aproximativ 100 mp și cuprinde 3 dormitoare, dintre care unul a fost transformat în birou, 2 băi, living, bucătărie închisă și holuri dimensionate judicios.

Provocările acestui proiect au fost înțelegerea și interpretarea multiplelor cerințe ale beneficiarilor, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. În acest sens, conceptul vizual al amenajării a pornit de la o paletă neutră preferată de către clienți, însă și-a propus personalizarea acesteia cu accente vii și jucăușe. Din punct de vedere funcțional, spațiul nu a suferit recompartimentări, însă proiectarea mobilierului a fost atent gândită pentru a maximiza potențialul fiecărei încăperi.

Livingul, holul, băile și dormitorul matrimonial au fost îmbrăcate cu mobilier realizat pe comandă într-o culoare neutră, care a oferit cadrul ideal pentru a evidenția zonele de interes și a oferi un indiciu despre personalitatea familiei.  

Astfel, în toate aceste spații regăsim accente aurii ce conferă eleganță și rafinament, atât la nivelul mânerelor, canturilor de oglinzi, cât și la nivelul rafturilor deschise din living. 

Inserțiile de culoare s-au făcut prin intermediul tapetului, tratat ca un tablou macro atât în living, cât și în dormitorul matrimonial. Globurile de sticlă colorată de la corpurile de iluminat din living complimentează perfect paleta cromatică autumnală propusă de tapet, în timp ce albastrul turcoaz te duce cu gândul la cerul unei dimineți reci, de toamnă. 

În dormitorul matrimonial, albastrul introduce o notă de regalitate și de “reverie”, prin intermediul tapetului floral din spatele patului, completată subtil cu nuanțe din aceeași paletă. 

În cadrul amenajării, finisajele au fost atent alese pentru a completa atmosfera. Pe lângă tapet, placările ceramice au fost tratate cu o grijă deosebită. Deși au un fond cromatic neutru, oferă un imprimeu îndrăzneț și dinamic, rememorând frumusețea marmurei de Patagonia. De asemenea, profilele decorative cu colțurile lor curbate, amplasate pe pereții din living și dormitor, contribuie la crearea unei atmosfere degajate, dar totuși elegante și dinamice.

Biroul este o încăpere versatilă, îndeplinind și rolul de cameră de oaspeți și fiind proiectat cu grijă pentru a putea fi transformat în viitor în dormitor. În prezent, spațiul de lucru, generos și bine organizat, capătă un cadru sofisticat prin intermediul tabloului abstract circular retroiluminat și a diverselor accente reflexive care adaugă dinamism și vitalitate acestui mediu.

Dormitorul fetițelor devine poarta către un univers de basm, conturat cu ajutorul tapetului înfățișând motive fantastice, și aspiră să fie un mic colț al bunăstării și al copilăriei. Liniile curbate se întind armonios în întreaga încăpere, subliniate de placajul retroiluminat de pe peretele decorat cu tapet, de unde personajele fantastice par să prindă viață. Rafturile deschise, cu fronturi perforate, oferă copiilor posibilitatea să își așeze singuri lucrurile, creând astfel senzația unui turn de castel cu ferestre înalte.

Băile au avut parte de intervenții minime, limitându-se la adăugarea de mobilier în completarea obiectelor sanitare existente.

Rezultatul final a luat forma unui apartament armonios, caracterizat de o estetică visătoare, elegantă și coerentă, îmbrățișând cu grație identitatea locuitorilor săi, potrivindu-se precum o mănușă.

 

 

Proiect: Apartament rezidențial tip 4 camere
Tipologie amenajare: TRANSFORMER
Locație: București
Suprafață: 100 mp + terasă
Durata amenajării: Aprilie 2023 – Octombrie 2023
Procent de respectare a designului propus: 93%